Díszvilágítást kapott a Május-szobor

Díszvilágítást kap az év végéig negyvenegy fővárosi szobor és emlékhely – tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-t.

A közlemény szerint már elkészült a díszvilágítás a kerületi Törökszegfű téren álló Május-szobornál, amely Kocsis András alkotása, és a rákoscsabai első világháborús emlékműnél.

Május-szobor/Forrás: www.kozterkep.hu

Május-szobor/Forrás: www.kozterkep.hu

Ezenkívül többek között díszvilágítást kap Teller Ede, Kosztolányi Dezső, Kossuth Lajos, Nepomuki Szent János szobra, a Mauthauseni Mártír emlékmű, valamint világháborús hősi emlékművek – olvasható a közleményben.

Mint írták, Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére a kerületek javaslatot tehettek, milyen elemekkel bővüljön a díszvilágítási lista. A kerületi javaslatok alapján az összesen 60 millió forintba kerülő munkálatokat a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. (BDK) végzi el.
A díszvilágítás a közvilágítás bekapcsolásától éjfélig, nyári időszámítás szerint éjjel egy óráig működik.
A mostani program alapján elkészülő díszvilágítások beépített többletteljesítménye 7 kilowatt, ami éves szinten 14 000 kilowattóra többlet-energiafogyasztást jelent. Ez évente mintegy félmillió forintos költséggel jár, de a BDK tudatos energiamegtakarítási beruházásainak köszönhetően nem okoz pluszköltséget a fővárosnak – olvasható a közleményben.

 

Comments are closed.