December végén leáll a termelés a Douwe Egberts kerületi gyárában

December végén leáll a termelés a Douwe Egberts Hungary Zrt. budapesti gyárában, az üzem eszközeit elárverezik – közölte az árverést szervező Intergavel Aukciószervező Kft. az MTI-vel kedden.

kávé

A gyár kávépörköléssel, kávé- és teacsomagolással foglalkozott, és a magyar piac ellátása mellett több európai országba is exportált. A használt, de jó minőségű eszközökre, gépekre csak online lehet licitálni.
Az árverésen a közlemény szerint összesen 213 tételre lehet ajánlatot tenni, a teljes kikiáltási ár 82 ezer euró. A legmagasabb kikiáltási árú tétel egy palettázó, amely 3000 eurótól vihető el. Az aukció december 17-én zárul.
A vállalat áprilisban jelentette be, hogy átszervezi tevékenységét, amely az akkori bejelenés szerint a 300 dolgozó közül 184-et érint. Az MTI-hez eljuttatott közleményben azzal indokolták az átszervezést, hogy a cég anyavállalata, a DE Master Blenders 1753 európai szinten felülvizsgálta működését a fenntartható működési pálya biztosítása érdekében, és a tulajdonos harmonizálni kívánja az egyes szervezeti egységek működését. A budapesti gyár bezárása után a cég Magyarországon kiskereskedelemért felelős központot fog fenntartani, amely értékesítési és marketing tevékenységet végez majd. Termékei a jövőben is elérhetők lesznek a magyar fogyasztók számára.

Comments are closed.