Decemberben nyit a jégpálya

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Idén egy helyszínen, a Czabán Általános Iskola udvarán üzemel jégpálya a kerületben. A fedett pályát december 15-én nyitják meg.

Az időjárás függvényében – várhatóan 2017. december 15-től 2018. február 25-ig tart nyitva a fedett létesítmény. A jégpálya használata a teljes idényben mindenki számára ingyenes. Hétköznapokon – tanítási időben – 8 és délután 4 óra között szervezetten, a kerületi óvodások és iskolások látogathatják a pályákat. Az iskolás és óvodás csoportokat, tavalyhoz hasonlóan, autóbusszal szállítják a pályához.

Jégpálya/Fotó: XV Média, Vargosz

Archív fotó: XV Média, Vargosz

Az önkormányzat a foglalkozásokra díjmentesen korcsolyaoktatót és a gyermekeknek korcsolyát is biztosít.

A kerület lakossága hétköznapokon délután 5 és este 9 óra között, illetve hétvégén és ünnepnapokon reggel 8-tól este 9 óráig térítésmentesen használhatja a pályát.

A korcsolyázók és kísérők melegedő- és öltözősátort, korcsolyakölcsönzőt, büfét és mellékhelyiséget használhatnak. Megoldott a pályák esti világítása és a hangosítás is.

A Czabán iskola udvarára telepített pályát december 15-én délután 3 órakor nyitják meg, amin Hajdu László polgármester is részt vesz.

A megnyitón a Gepárd Jégkorong SE jégkorongos palántái és Pavuk TEAM SE utánpótláskorú műkorcsolyázó versenyzői mutatják be tudásukat. Az átadást követően az óvodások, iskolások és a lakosok vehetik birtokba a pályát.

Comments are closed.