Darts LEG-endák

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A június elsősorban a dartsosaink sikereiről szólt. Borbély Richárd, a Pestújhelyi Sport Club versenyzője, a Magyar Darts Szövetség főtitkára szerint a magyar dartsosok több fronton is sporttörténelmet írtak.
– Ez a pár nap a magyar dartssport aranykorszaka volt, mindenhonnan a versenyzőink sikereiről érkeztek a hírek. Nem csoda, hogy a közösségi oldalakon is központi téma volt a magyarok remeklése – mesélte a főtitkár.
Kezdjük a „profikkal”! A Belgiumban rendezett PDC World Cup of Darts versenyen (a profi dartsosok csapatvilágbajnokságán) a Bezzeg Nándor – Takács Gábor duó sporttörténelmet írva megszerezte az első magyar győzelmet. Méghozzá a 15. helyen kiemelt svéd csapat ellen. Takácsék ezt követően az aktuális világbajnok Andersonnal felálló skótok ellen is helytálltak (több Leg-et is nyertek), de az a meccs valójában már jutalomjáték volt számukra.
A profikkal egy időben rendezték az „amatőrök” Soft Európa-bajnokságát Porecben, ahol a pestújhelyi dartsosok kimagaslóan szerepeltek. Először a B kategóriás (maximum két válogatottat felvonultató) csapatok versenyén taroltak, ahol egy első és egy negyedik helyet szereztek. A győztes együttes tagjai Végső János, Szabados Attila, Melisek Zsolt, Balogh Béla és Németh László voltak. A 24 esztendős Végső János részt vett az úgynevezett meglepetés párosok versenyében is (a párosok tagjait véletlenszerűen sorsolták össze), és egy német fiúval végül a harmadik helyen végzett.
A PöSöC frontembere a kiváló teljesítményére az egyéni versenyben tette fel a koronát. A több mint 400 európai dartsost felvonultató mezőnyben János ugyanis veretlenül lett aranyérmes. Ez sporttörténelmi tett volt, korábban ugyanis még sosem nyert magyar dartsos soft Európa-bajnoki címet.

Comments are closed.