Csomópont és koncert a Közéleti Házban

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Ingyenes lemezbemutató koncertet tartanak február 14-én délután 5 órától a Csomópontos fiatalok a Száraznád utca 5. szám alatti Közéleti Házban. A Szerelmes Csomópontok című előadáson a Valentin-napra megjelenő, a Szerelem nevében című, 27 dalt tartalmazó dupla CD-t mutatják be a SteelOrange zenekar kíséretében.

A Csomópontosok próbálnak a koncertre

A Csomópontosok próbálnak a koncertre

– Amennyiben a képviselő-testület jóváhagyja, intézményesülhet a koncertnek helyet adó, Száraznád utca 5. szám alatt jelenleg is működő ifjúsági közösségi tér, amelyet a Csomópontos fiatalok hívtak életre, és töltöttek meg színekkel és vidámsággal – tudtuk meg Tajti Rékától, a program vezetőjétől.

A fiatalok tavaly júniusban egy rendezvényre „kérték kölcsön” a Közéleti Házat az önkormányzattól. A Csomópontosok az azóta eltelt több mint fél év alatt második otthonukká alakították a helyet, a pincétől a padlásig rendbe tették, a falakat átfestették, a bútorokat és egyéb berendezéseket letisztították.

A képviselők elé kerülő előterjesztés szerint június 1-jétől Csomópont Ifjúsági Közösségi Házként működne tovább a hely, az Ifjúsági és Sportközpont tagintézményeként. A működésére meghatározott költségkeretet különítenek el, s négy új álláshelyet – két szervező és két recepciós – is létrehoznak.

Ha a testület zöld utat ad az ifjúsági térnek, a létesítmény egész nyáron nyitva lenne – szemben az iskolákkal és a művelődési házakkal –, így hasznos időtöltési lehetőséget nyújthatna a kerületi fiataloknak – sorolta a terveket Tajti Réka. – Tematikus és ingyenes programokkal várnánk a fiatalokat, ez lenne az a hely, ahol jól érezhetik magukat, beszélgethetnek egy tea és egy zsíros kenyér mellett.

Comments are closed.