Családi hagyomány a gyógyítás

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Dr. Katona János érkezésének köszönhetően február 1-jétől megduplázódott a szájsebészek száma a kerületben. Az immár kétfős szakemberállomány már a hét négy napján – hétfőn és szerdán délután 3-tól eset 8 óráig, kedden és csütörtökön pedig reggel 8-tól 12 óráig – rendel a szájsebészeten. Az új orvos a Szent János kórház fül-orr-gégészetén, a szájsebészetifekvő-beteg osztályon dolgozik, de a hét két délutánján a Rákos úton is rendel.

Dr. Katona_János/Fotó: XV Média, Vargosz

Dr. Katona_János/Fotó: XV Média, Vargosz

– A negyedik orvosgeneráció 15. tagja vagyok már – mondta dr. Katona János –, apai ágon ugyanis mindenki orvos lett a családban. Az édesapám negyven évig a Szent János Kórház szájsebészetét vezette, a nagybátyám a Honvédkórház idegsebészetén osztályvezető főorvos volt, a nagyapám a Mária utcai szájsebészeti klinikán dolgozott negyven évig. A dédnagyapám fővárosi tiszti főorvos volt, akinek a nevéhez fűződik többek között egy kolerajárvány megfékezése is.
Dr. Katona János szerint Magyarországon kevés gondot fordítunk a fog­ápolásra, pedig a fogaink romlása egy kis odafigyeléssel megelőzhető lenne. Európai viszonylatban a fogazatunk állapota alapján hátulról a harmadikak vagyunk.
– Sokan félnek a fogorvostól, a szájsebésztől meg pláne. Pedig a kezelések ma már abszolút fájdalommentesek – állítja a szakember.
Dr. Katona János első tapasztalatai kedvezőek voltak a kerületben. Mint mondta, a munkakörülmények és a felszereltség kiváló, az intézmény vezetése pedig nyitott a fejlesztésekre. Így például az elől sem zárkózik el, hogy belátható időn belül az implantátum rendszerét is bevezessék a kerületben.

Comments are closed.