Tag: vezetés

26
febr

Jogsiváltozások januártól

Idén januártól már nem a közlekedési hatóság szervezi a tanulóvezetők vizsgáztatását, hanem az állam által alapított nonprofit cég, a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) Nonprofit Kft. – adta hírül az MTI.

30
okt

Megéri a gyorshajtás?

Gyorsan rövidre is zárjuk a címben szereplő kérdést, a válasz: nem. Mégpedig több okból sem. Aki a megengedett sebességnél gyorsabban hajt, veszélyezteti nemcsak saját maga, de a környezetében közlekedők épségét is. Emellett autója többet fogyaszt, míg az az idő, amit megspórol a gázpedál vehemens nyomásával, elenyésző.

28
szept

Ősszel is biztonságban

Az ősz beköszöntével megváltozik az időjárás; a nappalok rövidülnek, a csapadékos napok száma nő. Ennek ellenére sokan még ilyenkor is úgy vezetnek, mintha nyár lenne, amivel nemcsak maguk, hanem a környezetükben közlekedők épségét is veszélyeztetik.

15
aug

Fáradtan ne!

Nyáron – a hajnalig tartó bulik vagy az éjszakai meleg miatt – gyakrabban fordul elő, hogy az ember kialvatlanul, 3-4, maximum 5 óra pihenés után ül a volán mögé. Sokan nem tudják, de ez legalább annyira veszélyes, mintha ittasan vezetnénk.

19
júl

Olcsóbb jogsi a fiataloknak

Az Új Nemzedék Központ 06 30 711 0643, 06 30 711 8280 telefonszámán kérhetők még infók.