Tag: Salkaházi Sára

13
máj

Szeretetkötelék

Személyisége bár szétoszlatja az szentségről kialakult képet, önfeláldozó életútja mégis a követendő szentek sorába emelte. Városrészünkben templom és iskola is őrzi nevét. Boldog Salkaházi Sára, eredeti nevén Schalkház Sarolta Klotild 1899. május 11-én született Kassán.

28
dec

Tízéves a Boldog Salkaházi Sára Templom

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek mondott szentmisét Újpalotán a Boldog Salkaházi Sára Templomban 27-én este, a templom építésének tizedik évfordulóján. Ünnepélyes, emelkedett és méltóságteljes volt a hangulat, a mise számos pontján azt lehetett érezni, a biblikus példázatok és a közelmúlt történelmi eseményeinek felidézése is jól illik ehhez a karakteres helyhez. Az újpalotai panelrengeteg építési munkálatait innen, erről a helyről kezdték

Read more

18
szept

Szentmise Salkaházi Sára boldoggá avatásának tízedik évfordulóján – képpel frissítve

Salkaházi Sára boldoggá avatásának tizedik évfordulója alkalmából mutat be szentmisét Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek.

8
máj

Születésnap

Salkaházi Sára vértanú, szociális testvér, csaknem száz magyarországi zsidó megmentőjének 116. születésnapját május 11-én ünnepeljük.

9
febr

A Világ Igaza

Az újpalotai templom névadóját, Boldog Salkaházi Sára nővért hetven évvel ezelőtt, 1944. december 27-én lőtték a nyilasok a Dunába. A nővér életútját a Magyar Kurír (www.magyarkurir.hu) katolikus hírportál adataira támaszkodva próbáljuk feleleveníteni.