Tag: Palota Sakk

25
okt

Palota sakk-matt az ellenfeleknek

Figyelem irányult végre a korosztályos sakkra is.

21
máj

Már a jövőt építik

Május második hétvégéjén rangos sakkversenynek volt helyszíne a kerület.  A Palota Sakk IX. alkalommal rendezte meg a REGIO Játék Rákospalota-kupa sakkversenyét, amely az elmúlt tíz esztendőben komoly rangot vívott ki magának a hazai sakkéletben.
– Tavaly, sajnos a pandémia miatt nem tudtunk versenyt rendezni, így hiába megy már tíz éve ez a rendezvényünk, az idei még csak a kilencedik alkalom – mondta Mihály Zoltán, a Palota Sakk vezetője, a sakkverseny főszervezője. – Az eseménnyel kapcsolatban is sok volt a bizonytalanság, például az  utolsó pillanatokban dőlt el, hogy az állandó helyszínnek számító Hubay Jenő Zeneiskola díszterme helyett idén a Buday II László stadionban legyen a verseny.

7
dec

Sakkverseny Győrfi Pállal

A vírushelyzetre tekintettel a Budapesti Sakkszövetség törölte az idei ifjúsági csapatbajnokságot, mely kiváló lehetőség lett volna a fiatal amatőr sakkozóknak. Mihály Zoltán, a Palota Sakk vezetője ezért úgy döntött, hogy az egészségügyi előírások betartásával versenyt hirdet ennek a korosztálynak.
– Ezek a gyerekek, ha sokáig nem versenyeznek, abbahagyják a sakkozást, és utána nagyon nehéz visszacsalogatni őket – mondta a rákospalotai sakkegyesület vezetője.
A mérkőzést meg is hirdették valamennyi budapesti klub számára, végül öt egyesület 14 háromfős csapata jelezte a részvételét. A házigazda klubot két csapat képviselte.
– A mi gyerekeink még nincsenek a