Tag: betegség

2
febr

Koronavírus: karanténba kerülnek a hazaérkezők

Tünetmentesek azok a magyarok, akik elhagyták Vuhan várost, azonban amint Budapestre érkeznek karanténba zárják őket – adta hírül az MTI. A Dél-pesti Centrumkórház (a volt egyesített Szent Imre és Szent László kórház) erre a célra kijelölt különálló épületébe szállítják a Vuhanból hazatérő magyarokat – tájékoztatott az országos tisztifőorvos február 2-án. Müller Cecília elmondta: katonai repülőgép hozza Budapestre a hazaérkező hét

Read more

14
dec

Mondjunk le a cukorról!

Már járt nálunk a Mikulás, nyakunkon a karácsony, a szilveszter. Az ünnepek alatt hajlamosak vagyunk túlzásokba esni, nemcsak a karácsonyi ajándékok, de a nagy kalóriasűrűségű, magas cukortartalmú ételek fogyasztása területén is. Pedig nem kellene.

3
júl

Jódhiányos étkezés

A jódhiány csaknem 2 milliárd embert érint az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének felmérései szerint. A szakemberek véleménye az, hogy a termőföldben egyre kevesebb a jód, így az élelmiszerekbe sem kerül át. Szerencsére sok terméket dúsítanak jóddal, de ez gyakran még mindig nem elegendő a szervezetünk megfelelő működéséhez.

30
máj

Még mindig tabu

Sokféle problémával fordulhatunk gyermeknőgyógyász szakemberhez, ilyenkor a leánygyermekeket főleg az édesanyjuk hozzáállása és példamutatása segítheti abban, hogy saját érdekükben együttműködjenek az orvossal, ne legyen számukra tabu az intim terület.

10
jan

Budapesten egészségtelen a levegő minősége

Több településen – köztük a fővárosban – tovább romlott a levegő minősége a magas szállópor-tartalom miatt – tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ.