Tag: augusztus 20.

18
aug

Fényjátékkal ünnepel a kerület

Az önkormányzat a Szent István napi megemlékezését augusztus19-én 18.30 órától tartja.
Az idei évben a hagyományokhoz híven városrészünkben is méltó megemlékezéssel ünnepelik az államalapítást. A helyi kiválóságok műsorai után tűzijáték helyett egy igazán egyedi programmal zárul a kerületi ünnepség.
A köznyelvben csak lézer show-ként ismert attrakció 3D multimédiás fényszínházként

22
aug

Augusztus 20-a a templomkertben

Önkormányzatunk idén is megemlékezett az államalapító Szent István királyról, illetve az új kenyérről. Az augusztus 20-i ünnepséget a Régi Fóti úti evangélikus nagytemplom kertjében rendezték.  

21
aug

Mari néni, gyüjjön be!

Jó választás volt a Rákospalotai Evangélikus Nagytemplom kertjébe vinni az augusztus 20-i ünnepséget. Az ünneplők az árnyas fák alatt nézhették meg a Szilas Néptáncegyüttes felnőtt és ifi táncosainak tüzes bemutatóját, amelyről készítettünk egy videós összeállítást. Hányféle nép és kultúra keveredik ezekben a pompás táncokban? Igazán felemelő volt. (Mari néni, gyüjjön be! – ezzel a rigmussal kezdődött az egyik táncbetét.)   Miközben

Read more

21
aug

Ünnepeltük hazánk születésnapját

Nyári hőség fogadta augusztus 19-20-án a Szent István-napi ünnepségre érkezőket. Az idei rendezvény ismét kétnapos volt.

20
aug

Kitüntették Vitai Attila atyát

Augusztus 20-a alkalmából kimagasló tevékenysége elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Vitai Attila az Esztergom–Budapesti Főegyházmegye Főszékesegyházi Káptalanjának tiszteletbeli kanonoka, a Rákospalota MÁV-telepi Jézus Szíve Plébánia nyugalmazott plébánosa.