Bűnügyi krónika

Szemetelt, majd bosszút állt

Egy férfi meglehetősen a szívére vette, hogy az egyik Kontyfa utcai ház lakója számon kérte rajta, miért szotyizik a liftben. A lakót zavarta, hogy az ismeretlen férfi a földre köpdöste a héjakat.

A szóváltásuk végén a lakó kitessékelte a házból a szemetelő férfit, aki ezen feldühödött, és egy nagy ággal hátulról fejbe vágta a rendre utasítóját. Szerencsére sem az első, sem a második ütés nem okozott súlyos sérülést. A forró nyomon elfogott férfi ellen büntetőeljárás indult.

Fagyöngykaland

Kétségbeesett nő riasztotta az adventi időszak végén a kerületi rendőröket. Elmondása szerint a Szentmihályi út – M3 találkozásánál levő parkos részen egy súlyosan sérült férfi fekszik a földön. Mint kiderült, apa és lánya a parkban sétált, amikor a férfi az egyik fán fagyöngyöt vett észre.

Felmászott érte, de mielőtt elérte volna, letört alatta az ág, és lezuhant 4 méter magasból. A férfi súlyos, életveszélyes fejsérüléseket szenvedett. A kiérkező mentősöknek egyszer újra kellett éleszteniük, majd a Honvédkórházba szállították.

Az ajtón vettek elégtételt

Az ünnepek előtt kisebbfajta botrányt okozott az a trió, amelyik majdnem betörte a Rákos úti orvosi rendelő egyik ajtaját. A két nőből és egy férfiből álló csapat azt nehezményezte, hogy a férfi kezén levő égési sérüléseket nem látták el a rendelőben, hanem a Szent István kórház égési osztályára irányították őket.

A vélt sérelmen pedig úgy próbáltak elégtételt venni, hogy rugdosni kezdték az ajtót, amelyen körülbelül 50 ezer forint értékű kár keletkezett. A kis csapat a rendőrök kiérkezése előtt távozott az intézményből, információink szerint még próbálják őket beazonosítani.

(grafika: Varga Tímea Laura)

Comments are closed.