Bővítés előtt a bringás infrastruktúra

A kerékpáros közlekedéshez elengedhetetlen a megfelelő infrastruktúra, vagyis a kerékpárutak és a biciklitárolók. Kerületünkben van még mit javítani e tekintetben.

Kerékpárút/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Kerékpárút/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A XV. kerületben jelenleg mintegy 800 méternyi önállóan kialakított kerékpárút halad a Rákospalota-Újpest vasútállomástól a Fő úton és a Csobogós utcán át a Szilas-patakig, a Régifóti út mentén pedig 850 méter hosszon van kerékpársáv.
A kerületi kerékpáros hálózatfejlesztési terv tartalmazza a Szilas-patak menti útvonalat, mint szabadidős kerékpározásra alkalmas nyomvonalat, a főútvonalak mentén pedig a Szentmihályi út, Rákospalotai határút, Késmárk utca esetében javasol önálló kerékpáros létesítményt. A fejlesztések megvalósítására az adott út soron következő felújításakor kerülhet sor. A BKK a Drégelyvár utcai felüljáró térségében Újpalota és Zugló között szeretné biztosítani a kerékpáros összeköttetést, amelynek terveztetése 2014-ben várható. Emellett a középtávú fejlesztési tervek között szerepel egy kerékpárút kiépítése Fót felé is.
– Jelenleg 39 önkormányzat által létesített kerékpártámasz található a kerületben, de ezek közül felújításra szorul némelyik. Az önkormányzat szerint is célszerű lenne bővíteni az állományt – mondta el Németh Tibor, a Főépítészi, Városfejlesztési és Üzemeltetési Fő­osztály vezetője.
Támaszokat használhatnak  a biciklisták például a Rädda Barnen utca és Eötvös utca sarkán lévő játszótéren, a Sárfű utcai fitneszparkban, a Hubay Jenő Zeneiskolánál vagy éppen az Obsitos téren.

Comments are closed.