Befejezték a Zsókavár utca 46-62. számú épület korszerűsítését

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Elkészült a XV. kerületi Zsókavár utca 46-62. számú társasház homlokzati, tetőfelújítása és pince feletti födém hőszigetelése. A Zsókavár akcióterületen levő épület rekonstrukcióját a KMOP-5.1.1/B-12-k-2012-0002 kódszámú pályázat részeként valósították meg. A felújítás során hőszigetelték a 13 ezer négyzetméteres homlokzatot, továbbá a tetőn hő- és vízszigetelést végzetek 2300 négyzetméteren. A kivitelezés bruttó 260.015.882 forintot tett ki. A felújítást lezáró ünnepélyes átadást december 16-án 17.30 órakor tartják.

László Tamás országgyűlési képviselő és Hajdu László közösen adta át az épületet a felújítás után/Fotó: XV Média, Nagy Botond

László Tamás országgyűlési képviselő és Hajdu László polgármester közösen adta át az épületet a felújítás után/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A munkálatokat 2013. december 3-án kezdték és 2014. november 30-án fejezték be. A kivitelezést a DT-BAU Építőipari és Szolgáltató Kft. végezte.

Az alápincézett földszintből és tíz emeletből álló társasházat az 1970‐es évek elején építették. Az öt dilatációs egységből álló panelépületben kilenc lépcsőházat alakítottak ki.

A teherhordó falak BHK III. típusú előre gyártott vasbetonpanelekből készültek. A 25 centiméteres falak 7 centiméteres hőszigetelést raktak fel. Az eredeti ablakok egyesített szárnyú fa nyílászárók. Az erkélyeket fémszerkezetű szerelt korláttal és paravánfallal építették. Az épület fűtését és használati meleg vízét a távhőszolgáltató biztosítja.

A kivitelezés során a homlokzatra 12 centiméteres vastagságú hőszigetelést, a pincefödémre 5 centiméteres szálas hőszigetelő-anyagot, a lapos tetőre 10 centiméteres hő- és hangszigetelést építettek, továbbá a fűtési előremenő és visszatérő vezetékeket, a melegvíz- és cirkulációs vezetékeket is szigetelték. A lapos tető is új vízszigetelést kapott.

A közös terek bejárati portáljait, a pinceszinti homlokzati nyílászárókat, a tetőszinti kijáratok ajtóit kicserélték, összesen 18 hőhídmentes alumínium szerkezetű portálszerkezetet építettek be üvegezett kétszárnyú ajtóval. Ezenkívül kicserélték 320 erkély és loggia korlátját is. Több mint 1911 méternyi színes műanyag bevonatú horganyzott acéllemez ablakpárkányt készítettek. A hő- és füstelvezető rendszert is átalakították.

 

Projekt részletei:

 

A projekt azonosítószáma: KMOP-5.1.1/B-12-k-2012-0002

A projekt összköltsége: bruttó 260.015.882 forint

Projektlebonyolító: Rup-15 Kft., Oláh Béla ügyvezető igazgató

Kivitelező: DT-BAU Építőipari és Szolgáltató Kft.

Comments are closed.