Barkóczi Balázs nyerte a választást a kerületben

Átlagos olvasási idő: 2 perc


Az ellenzék közös jelöltje, a Demokratikus Koalíció politikusa nyerte a budapesti 12-es választókörzetben az országgyűlési választást, a jelen állás szerint (98 százalékos feldolgozottság) ezer szavazattal kapott többet, mint fideszes ellenfele, Dr. Pintér Gábor. Barkóczi Balázs 44,75 százalékot kapott, Pintér két százalékkal kevesebbet. Az Újpest egy részét is magába foglaló körzet lakóit képviselheti az Országgyűlésben, amint meglesz a 100 százalékos feldolgozottság.

Az eredményvárón vasárnap este

Barkóczi Balázs, akinek győzelme a vártnál szorosabban alakult, a vasárnapi eredményvárón mondott köszönetet azért a támogatásért, amit az előválasztás győzteseként kapott. Külön kiemelte elődje, Hajdu László illetve Cserdiné Németh Angéla polgármester segítségét, s elmondta, hogy a legjobb tudása szerint képviseli az itt élőket a parlamentben.

Dr. Pintér Gábor a Fidesz eredményváróján

Nem volt a hangulat rózsás a Mindenki Magyarországért Bocskai úti irodájában, a jelenlévőket sokkolták az országos eredmények, legfőképpen az, hogy Orbánt és a Fideszt ezúttal sem sikerült megakadályozni a kétharmados hatalom megszerzésében. A győzelem és a budapesti jó szereplés sem tudta feledtetni az összefogás országos kudarcát. Melynek fő okát többen az aránytalan választási és médiarendszerben látták. Dr. Matlák Gábor társadalmi megbízatású alpolgármester például arról beszélt, hogy egy bizonyos életkor alatt a választói csoportok képtelenek megkülönböztetni a hírt a propagandától. Ez is oka annak, hogy a hazug Orbán-rendszer olyan hamis hírekkel tudta vádolni az ellenzéket, hogy bele akarja rángatni Magyarországot a háborúba. Ez nyilvánvaló kamuhír volt.

Barkóczi szavaz

Barkóczi Balázs éjfél után a következőképpen értékelte a választás eredményét. – Az öröm és a sírás éjszakája volt. Hittünk és bíztunk a kormányváltásban, ami most elmaradt. De nekünk nem szabad feladnunk azt az utat, amire több mint egy éve együtt léptünk. Köszönöm az aktivistáimnak az emberfeletti munkát, köszönöm a választóknak a bizalmat! Hiszem, hogy jó ügyet képviselünk, a szabad és európai Magyarország ügyét. A parlamentben is ezt, és a kerületben lakók érdekeit mindenkor szem előtt tartva fogok dolgozni.

– Mindent megtettünk a jelöltünkért, csapatunk hóban, sárban, szélben ott volt az emberek között, köszönet mindazoknak, akik Barkóczi Balázsra és a közös listára szavaztak – mondta Cserdiné Németh Angéla polgármester. – Megyünk tovább, és azon leszünk, hogy az új képviselőnkkel karöltve tegyük jobbá a kerületben élők mindennapjait. (PP, Periszkóp Palotán – Rab László, 2022. április 4. – Fotók: Vargosz/Csokonai Nonprofit Kft.)

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.