Az álcsatornások mindig hívatlanul csöngetnek

FCSM

FCSM

Elsősorban idős nyugdíjasokat megkárosító, magukat a csatornázási művek alkalmazottainak kiadó csalók bukkantak fel Budapesten – figyelmeztet közleményében a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM).

A házakba hívatlanul betoppanó munkások többnyire hivatalosan bejegyzett cégek tagjai, és egyébként ingatlanon belüli csatornatisztítási feladatokra vállalkozhatnak. Módszerük az, hogy dugulást állapítanak meg a házi bekötővezetékben, majd pénzt, általában 30-40 ezer forintot kérnek a hiba elhárításáért, volt azonban akit 100 ezer forinttal károsítottak meg – írta az FCSM.

A Fővárosi Csatornázási Művek szakemberei, akik emblémával ellátott egységes ruhát viselnek és arcképes igazolvánnyal rendelkeznek, nem házalnak csatornatisztítási ajánlattal és nem kérhetnek készpénzt – hívja fel a figyelmet a csatornázási művek.

A társaság kéri, ha gyanús emberek az FCSM-re hivatkozva próbálnak pénzt kicsalni, akkor ne írjanak alá semmit, például megrendelő formanyomtatványt, így elkerülhetik az azonnali készpénzfizetést. Ezen kívül kérik, hogy az esetet jelentsék a rendőrségen, vagy ha bizonytalanok, akkor érdeklődjenek a társaság 06 80 455 000 díjmentesen hívható központi ügyeletén.

Comments are closed.