Az alapító öröksége

Huszadik éve működik már a Palota Röplabda SC a kerületben. Itt azt kellene írnunk, hogy töretlenül, amely valószínűleg így is lenne, ha 2011-ben tragikus hirtelenséggel nem hunyt volna el a klub alapítója, vezetője és mindenese, a XX. század legjobb röplabdázójának megválasztott sokszoros magyar bajnok, olasz bajnok, BEK-győztes, KEK-győztes, olimpiai, világ- és Európa-bajnoki helyezett, világválogatott röplabdázó, Szalayné Sebők Éva.

Palota RSC csapata/Fotó: XV Média, Vargosz

Palota RSC csapata/Fotó: XV Média, Vargosz

– A mai körülmények között nagyon nehéz az Éva néni által megteremtett családias szellemben működni – mondta Balogh Beatrix, egykori játékosa, a jelenlegi egyesület szakmai vezetője. – Ennek ellenére megpróbálunk kitartani a régi értékek mellett.
Az egyesület nem az igazolásaiból, hanem a neveléseiből él. Jelenleg hat korosztályban, a minitől a felnőttig röplabdáznak a lányok, és a saját nevelésű játékosok közül ketten, Nyuka Noémi és Császár Norina már a felnőttcsapatban is rendszeresen helyet kap.
– Éva ragaszkodott Palotához, számára egyértelmű volt, hogy itt alapítsa meg a klubot – tette hozzá Szalay Béla, Sebők Éva férje, akit annyira megviselt a felesége halála, hogy csak három év eltelte után tudott kilátogatni a PRSC egyik mérkőzésére. – Óriási élmény volt látni a lányokat, akik 0–2-es állásról fordítottak és 3–2-re győztek. Éva mindig azt mondta, „egy mérkőzés addig tart, amíg az utolsó pontot be nem ütik”.

Szalayné Sebők Éva
Az egyesület kapui nyitva állnak minden 7–14 év közötti lány előtt, aki szeretne jó társaságban egy szép sportot űzni. Már nem találkozhatnak Éva nénivel, de a klubnál még mindig az a baráti hangulat fogadja őket, amely az idősebb játékosokat is évek óta a PRSC-nél tartja.

Comments are closed.