Átgondolt építkezés a BLF-nél

A Budapesti Legyőzhetetlen Feketék (BLF) Kosárlabda Klub kiváló utánpótlás-nevelő műhely. Az NB II.-ben szereplő csapatot Attila Viktor az elmúlt három évben tudatosan építgette, ennek köszönhetően folyamatosan fejlődött a gárda. Két éve még 9. tavaly már 6. volt a fiatalokból álló csapat, amely idén nyáron négy magas erdélyi fiatalemberrel erősödött, így a klub vezetői már dobogós célokat is megfogalmazhattak. A tudatos építkezés eredményeképpen már nincs is messze az NB I./B, amely egy BLF szintű klub számára kiemelkedő eredményt jelentene.

Edzés a BLF-nél/Fotó: XV Média, Vargosz

Edzés a BLF-nél/Fotó: XV Média, Vargosz

Kovács István klubvezető elmondta, hogy a kadet és junior korosztályuk létszámát is sikerült megduplázniuk. A Kiss Lenke Kosársulival kötött együttműködés nyomán huszonkettő U16 és U18-as fiú folytatja pályafutását a BLF-ben, míg a XV. kerületben nevelkedett lányok a jövőben a Kiss Lenke Kosársuli színeiben kosaraznak majd. Az edzéseik azonban nekik is a kerületben lesznek, sőt a Pest megyei bajnokságban továbbra is BLF néven szerepelnek.
És még egy jó hír a BLF háza tájáról. A látványsport-támogatásból a 14, 16 és 18 éves korosztályok mellé erőnléti edzőnek Peyer Zoltánt szerződtették, a 14 éves csapat fejlődését pedig Riha Zsófia sportpszichológus is segíti. Ez utóbbinak már meg is látszik az eredménye, a csapat ugyanis nemrég legyőzte egyik fő riválisát, a Megyeri Tigriseket.
A XV. kerületi klub programot is kidolgozott arra, hogy a saját játékosaiból edzőket neveljen. Jelenleg három ju­niorkorú kosaras készül edzői pályára, és Pádár Balázs és Sporing Gergő személyében a mostani szakmai stábban is két saját nevelésű játékos van.

Comments are closed.