Átalakul a csarnok környezete

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Az újpalotai vásárcsarnok környékén elbontották az építési területet körbevevő kerítést, így szabaddá vált a gyalogosok és a kerékpárosok előtt az átjárás a Kontyfa utca és a Nyírpalota utca között. Az önkormányzat a Répszolggal mintegy 2000 négyzetméteres díszburkolattal ellátott sétányt alakított ki, ahol felújították a közvilágítást és az utat fák és virágok szegélyezik. László Tamás polgármester az átadóünnepségen elmondta, hogy a sétány kialakítása csak az első lépés a csarnok és környékének rekonstrukciójában. A nyáron ugyanis elkezdődik a piac teljes átalakítása, amelyről a látványtervek már láthatók a csarnok környékén.

Újpalotai sétálóutca/Fotó: XV Média, Vargosz

Újpalotai sétálóutca/Fotó: XV Média, Vargosz

A sétány révén jól megközelíthetővé vált a Kontyfa utca 2-8. számú ház is, amelynek földszintjén levő üzlethelyiségeket, a beruházás részeként, a Palota Holding felújíttatja és kerületi vállalkozásoknak, szolgáltatásoknak szeretnék bérbe adni.

A sétánnyal együtt átadták azt a 34 parkolót is, amelyet a Nyírpalota utca zöldsávjában az ott levő fák megóvásával alakítottak ki. Erre már igény volt, hisz a piacra érkezők csak ad hoc módon vagy a Zsókavár utcai lakótelepi házak parkolójában tudtak leparkolni. A most átadott 34 leállóhely még nem elégíti ki az igényeket, ezért az önkormányzat a Nyírpalota utcai zöldsávban újabb 54 parkírozó létrehozását tervezi.

Ha mindez megvalósul, akkor a jelenleg még a 40 évvel ezelőtti állapotokat tükröző csarnok külsejében és tartalmában is megújult újpalotai kereskedelmi központtá alakul át.

Comments are closed.