Ásványvízosztás a hőségben

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Az országos tisztifőorvos június 19-e éjféltől június 22-én éjfélig III. fokú hőségriasztást adott ki. Az idei nyáron ez volt az első citromsárga figyelmeztetés, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján biztosak lehetünk benne, hogy még többször sor kerül majd hasonló riasztásra. Mindenesetre az önkormányzat a Palota-15 Nonprofit Kft.-vel közösen június 19. és 22. között 10.00-től 15.00 óráig vizet osztott és oszt a járókelőknek a kerület két frekventált pontján, az Újpalotai Vásárcsarnoknál (a Páskomliget utca 6-8. szám előtti buszmegállóban), illetve a Rákos úti szakrendelő előtt.

„Ez nagyon jó kezdeményezés – mondta Sipos Tamás, a Palota-15 Nonprofit Kft. üzemeltetési vezetője –, mert az egészségügyi szempontok mellett lehetőséget nyújt a találkozásra és a beszélgetésre is.”

A Palota-15 Nonprofit Kft.-ben ugyanis megváltozott munkaképességű emberek dolgoznak, akik a hőségriadók alkalmával mindig örömmel mennek ki az emberek közé. A vízosztások során ugyanis rengeteg kedves visszajelzést kapnak.

Mivel a hőségriadók mostanában korábbi időpontra esnek (tavaly is júniusban volt az első), az önkormányzati cégnél már májusban megkezdték a felkészülést a forró napokra. Első körben tíz raklapnyi félliteres vizet rendeltek, mely készletet a nyár folyamán többször is pótolni fognak.

„Egy-egy ilyen forró napon a két helyszínen összesen egy raklapnyi víz (körülbelül 1500 palack) talál gazdára. Mi megpróbáljuk mindkét helyen jéggel is hűteni az italokat, így azok valóban frissítést jelenthetnek az emberek számára.”

Comments are closed.