Arattak a közösségi videók

A fiatalok kezdték, majd a gyermekeiket egyedül nevelő édesanyák, legvégül pedig az idősebb korosztály tagjai következnek. A KoMa Bázis által meghirdetett – és a Zsókavár III-as ütemű fejlesztés ESZA projekt által támogatott – első közösségi videokészítés alkotásait március 19-én a Pólus Filmszínházban a nagy nyilvánosságnak, március 20-án az Újpalotai Közösségi Házban pedig szűkebb körben mutatták be. A három alkotás, a Palota, a Spirál és a Hurok című filmek mindkét helyszínen nagy sikert arattak.

KoMa videoprojekt/Fotó: XV Média, Vargosz

KoMa videoprojekt/Fotó: XV Média, Vargosz

Anka Kristóf, aki asszisztensként vett részt a videók készítésében, elmondta, hogy a 15-25 év közötti fiatalok rendkívül éretten, de mégis korukból fakadó kíváncsisággal nyúltak hozzá a témákhoz. A hajléktalan lét és a munkanélküliség nem feltétlen fiatalokat érintő téma, ám ők ennek ellenére megtalálták bennük azt, ami az ő korosztályukat is érdekelheti.

A jól sikerült kezdeményezés a KoMa Bázis tagjait is arra ösztönzi, hogy folytassák a videokészítést. Nyáron a gyermekeiket egyedül nevelő édesanyák, ősszel pedig az idősek szemszögéből ismerkedhetünk meg a kerülettel.

Comments are closed.