Aranykezű lányok

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

„Bajnokcsapat!” – énekelte körülbelül húsz hölgy június 4-én este a Mister Sörházban. A REAC SISE tavaly nyáron alakult női kézilabdacsapata ugyanis megnyerte a Budapest-bajnokság I/A osztályát, és ezzel kivívta a jogot, hogy jövőre az első osztályban szerepelhessen. Az sem sokon múlott, hogy a csapat egy osztályt átugorva egyből az NB II.-be jusson, de végül a Budapest-bajnokság I. osztályának a győztese, a Csepel vállalta a feljutást.

A győztes csapat/Fotó: XV Média, Vargosz

A győztes csapat/Fotó: XV Média, Vargosz

Talán nem is baj, ha a rákospalotai együttes még egy évet a Budapest-bajnokságban tölt, az NB-s tagságnak ugyanis szigorú feltételei és költségvonzatai vannak. Többek között az, hogy a csapatoknak rendelkezniük kell junioregyüttessel is, amely Rákospalotán még hiánycikknek számít.
Kissné Szentmihályi Marian volt szakosztályvezető az éremátadással egybekötött évzáró banketten elmondta, ősztől két iskolában, a Kossuthban és a Kolozsvárban is elindul a kézilabdaképzés. Juniorcsapatot azonban valószínűleg „igazolniuk kell”, mert a saját nevelésű gyerekeknek még évek kellenek ahhoz, hogy juniorcsapattá erősödjenek. Az első osztályba feljutott csapat menedzselése, a juniorok toborzása azonban az új szakosztályvezető feladata lesz. Kissné Szentmihályi Marian ugyanis családi okok miatt május végén lemondott a posztjáról, és helyét az eddigi technikai vezetőnek, Mányoki Mónikának adta át.
A bajnokcsapat tagjai: Hídvégi Sándor edző, Hrabovszky Tünde, Kalmár Mónika és Kiss Annamária kapusok, Brezovszky Zsanett, Farkas Lilla, Gyetvai Gréta, Harmat Eszter, Hirmann Mária, Mányoki Mónika, Máté Mariann, Nochta Zsuzsanna, Pataki Éva, Sárközi Zsófia, Seres Ágnes és Zelei Marianna mezőnyjátékosok.

Comments are closed.