Andi légiósnak készül

Ha valaki a jégkorongozást profi szinten akarja művelni Magyarországon, nincs könnyű dolga. Kevés a jégfelület, kevés a klubcsapat, és a sportág kevés játékost képes eltartani. Különösen igaz ez a női jégkorongra. Ilyen helyzetben nem lehet más célja egy fiatal hokis lánynak, mint hogy megpróbál nagyobb hokikultúrával rendelkező ország csapatába igazolni.

Kiss Andrea/Fotó: XV Média, Vargosz

Kiss Andrea/Fotó: XV Média, Vargosz

Kiss Andrea, a rákospalotai Kovács Pál Gimnázium 11. évfolyamos tanulója is így gondolkodik. Elmondása szerint legszívesebben svájci, kanadai vagy amerikai csapathoz igazolna, de hogy ez teljesülhessen, teljesítményével fel kell hívnia magára a figyelmet.
Andi már elindult az ismertség útján, jelenleg ugyanis a MAC-Marilyn női csapata mellett az U18-as és a felnőtt női válogatottnak is a tagja. A korosztályos nemzeti csapat pedig 2012-ben két kategóriát is megnyerve kivívta az A csoportos szereplés jogát. A fantasztikus sikerrel a magyar női jégkorongozók sporttörténelmet írtak. Andiék egy év múlva megvédték A csoportos tagságukat, ám idén a káposztásmegyeri jégcsarnokban rendezett világbajnokságon elmaradt a bravúr, a lányok kiestek a csoportjukból.
Andi a klubcsapatával, a MAC-Marilyn-nel már sokadik bajnoki címét szerezte, a felnőtt női válogatottal pedig az idei Division I/B világbajnokságon bronzérmet szereztek.
Az eredmények önmagukért beszélnek, már csak az kell, hogy valamelyik külföldi játékosügynök felfigyeljen a legutóbbi vébén egy gólt lövő és két gól­passzt adó magyar csatárra.

Comments are closed.