A pedagógusokat ünnepelték

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Az önkormányzat idén sem feledkezett meg a kerületi pedagógusokról. A kerület vezetői a Polgármesteri Hivatal Dísztermében rendezett ünnepségen nemcsak köszöntötték őket, hanem díjazták is munkájukat.

„Több mint egy évtizede már annak, hogy az államosítással a kormány elvonta az iskoláinkkal kapcsolatos önkormányzati hatáskörünket – mondta Cserdiné Németh Angéla polgármester ünnepi köszöntőjében. – Ennek ellenére mind a mai napig úgy érezzük, hálával és köszönettel tartozunk az intézményeinkben dolgozó tanároknak és munkatársaknak. Ezért sem engedtük el a kezüket, és ezért gondoljuk úgy, hogy évről évre bensőséges hangulatú ünnepségen köszöntjük őket. Szerény lehetőségeinkhez mérten az óvodapedagógusaink mellett igyekszünk elismerni a kerületi iskoláinkban hivatásukat teljesítő pedagógusok szolgálatát is.”

A méltató szavakat követően Szabó Ádám énekes is köszöntötte a pedagógusokat.

Cserdiné Németh Angéla polgármester Tóth Imre alpolgármesterrel, Barkóczi Balázs országgyűlési képviselővel és Legárd Krisztián bizottsági elnökkel az alábbi elismeréseket osztotta ki.

Az Év Óvodapedagógusa címet Balla Erika, a Rákospalotai Összevont Óvoda Szövőgyár Székhelyóvoda; Kárpáti Szilvia Ildikó, a Hétszínvirág Összevont Óvoda Bújócska Tagóvoda és Kovács Gabriella, az Újpalotai Összevont Óvoda Páskom Székhelyóvoda óvodapedagógusai kapták.

Az Év Óvodai Munkát Segítő Alkalmazottja címet Bacsáné Tóth Éva, a Rákospalotai Összevont Óvoda Klapka Tagóvodájának és Bulcsu Balázs Bence, a Hétszínvirág Összevont Óvoda Molnár Viktor Tagóvodájának pedagógiai asszisztensei, valamint Burkus Zoltánné az Újpalotai Összevont Óvoda Páskom Székhelyóvodájának dajkája vehette át.

Az Év Pedagógusa elismerésben részesült Pahocsa Lászlóné, a Szent Korona Általános Iskola és Varga Árpád a Kossuth Lajos Általános Iskola pedagógusa, valamint Bognár Károlyné, a Károly Róbert Általános Iskola és Ethey László, a Czabán Általános Iskola igazgatóhelyettese.

50 éve szerzett diplomája elismeréseképpen Majoros Ildikó arany-; 60 éves pedagógusi pályafutásáért Farkas Istvánné (Czigler Margit) és Horváth Béláné (Márkos Ildikó) gyémánt-; 65 éves oktatói tevékenységéért Ballon Lajos István, Fenyvesi Józsefné (Laczi Julianna) és Kovács Józsefné (Tamási Erzsébet) vasdiplomát vehetett át. A kerületi pedagógusok doyenjei pedig idén Merényiné Náday Julianna és Nagy Miklósné (Matosi Mária) voltak, akik 70 éve szerzett diplomájuk elismeréseképpen rubindiplomát kaptak.

20 éves köznevelési jogviszonya alapján a kerületi pedagógusok közül Benkovics Sándor, Bíró Edit Éva, Győri Valéria, Halász Károly, Kelemen-Sebők Szilvia, Mester Anikó, Oláhné Holdampf Hedvig, Elmerné Istenes Katalin Rozália, Németh Erika, Sághi Zsuzsanna Judit és Szabóné Würth Boglárka, illetve 35 éves jogviszonya alapján Mátyásfalvi Ágnes Köznevelésért Oklevélben részesültek.

Az ünnepség végén pedig a nyugdíjba vonuló, illetve a jubiláló pedagógusokat köszöntötték: Siba Marianna Margit, Szabó Zoltán Áronné, Pálinkás Józsefné, Tóth Gáborné, Kissné Acsay Éva, Tajti Marianna Erzsébet, Vágvölgyiné Szabó Erika Gabriella, Vavrik Beáta, Godoy Acosta Ignáció Bernardóné, Tóth Enikő, Demeter Katalin, Rizán Sándorné, Zseneiné Veres Tímea, Géczi Gabriella, Sutus Brigitta, Laczi Márta, Molnárné Busi Krisztina, Patyi Péterné, Knoska Józsefné, Kocsis Jakabné, Kovácsné Pluhár Ildikó, Mészárosné Czinege Klára, Vojtku Attila Sándorné és Wollner Krisztina részesültek elismerésben.

Az idei pedagógusnapi ünnepséget stílszerűen a pedagógusok zárták. A Rákospalotai Összevont Óvoda dolgozói ugyanis egy dalcsokorral lepték meg a többieket. A dalokat Horváth Szilvia kísérte gitáron.

Comments are closed.