A kerületi köztisztviselőket ünnepelték

Átlagos olvasási idő: 2 perc

A köztisztviselők napja (július 1.) alkalmából a június 27-i képviselő-testületi ülés előtt köszöntötték a kerületi köztisztviselőket.

„Köztisztviselőinket több mint három évtizede köszöntjük július 1-jén – emelte ki a Cserdiné Németh Angéla polgármester ünnepi köszöntőjében. – Ez az ünnepnap azoké a kivételes tudású, tiszteletet éremlő, szilárd elvekkel és tartással bíró munkatársainké, akik a Tizenötödik kerületi önkormányzat intézményeiben és a Polgármesteri Hivatal állományának oszlopos tagjaiként teljesítik hivatásukat. A közszolgálat mezején becsülettel helyt álló munkatársaink igazi lokálpatriótaként megérdemlik, és őszintén hiszem, a mi kerületünkben érzik és tapasztalják is az őket méltán megillető megbecsülést.”

Cserdiné Németh Angéla emlékeztetett, a köztisztviselők napja sokáig munkaszüneti nap volt, amit a kormány 2017-ben eltörölt. Egyelőre azonban még az önkormányzatok szabadon rendelkezhetnek arról, hogy saját hatáskörben megadják-e a köztisztviselőknek a munkaszüneti napot. „Ahogyan eddig, úgy idén sem volt kérdés számunkra, hogy követjük eddigi támogató gyakorlatunkat itt, a Tizenötödik kerületben” – tette hozzá a polgármester.

Ezt követően a díjak, elismerések átadása következett. A 2002-ben alapított „Az Év Köztisztviselője” vándordíjat 2024-ben – szavazategyenlőség következtében – megosztva Rózsa Ilona iratkezelési ügyintéző és Varga Brigitta költségvetési ügyintéző kapták.

A jegyző a tartósan kiemelkedő munkát végző felsőfokú végzettségű köztisztviselőknek címzetes vezető-tanácsosi, címzetes főtanácsosi, a középfokú végzettségűeknek címzetes főmunkatársi címet adományozhat. Idén címzetes vezető-tanácsosi címben részesült Petrovics Tekla anyakönyvezető és Roszjárné Kis-Jakab Nóra civil referens.

Címzetes főtanácsosi címet kapott: Horváth Kaludia vagyongazdálkodási ügyintéző; Marék Csaba közművelődési és sportreferens; Nemes Mária vagyongazdálkodási referens; Ozsváth-Szabó Bianka polgármesteri kabinetvezető-helyettes és dr. Paréj-Varga Sára, a Népjóléti és Intézményfelügyeleti Főosztály Szociális és Egészségügyi Osztályának vezetője.

Peimli Éva közterület-felügyelő és Solymosi Ildikó titkársági ügyintéző pedig címzetes főmunkatársi címet vehetett át.

A hivatal munkavállalói egyszeri kiemelkedő teljesítményük vagy huzamosabb időn át tanúsított eredményes munkavégzésük eredményeként „Jegyzői Dicséret”-ben is részesülhetnek. Ilyen elismerést kapott Kakucsi Krisztina takarító és Takács Endréné titkársági ügyintéző.

A Polgármesteri Hivatalban megszakítás nélkül eltöltött 20, illetve 25 éves folyamatos jogviszonnyal rendelkező munkatársak a Közszolgálatáért Oklevelet kaptak. Vig Zsolt, a Hatósági Főosztály Igazgatási Osztály csoportvezetője 20; Reiszné Naszádi Magdolna a Népjóléti és Intézményfelügyeleti Főosztály főosztályvezetője; Magasné Jakubják Zsuzsanna, a Közgazdasági Főosztály Adóügyi Osztály ügyintézője; Jáger József, a Városgazdálkodási Főosztály Városüzemeltetési Osztály ügyintézője és Handel Klára, a Városgazdálkodási Főosztály titkársági ügyintézője 25 éves munkaviszonya alapján részesült az elismerésben.

Comments are closed.