Térfigyelő kamerák és szemtanúk is segítik a nyomozást

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Tegnap este zárási időben – 17 óra előtt néhány perccel – egy szalmakalapos és fekete keretes szemüveget viselő férfi lépett be a Kolozsvár utca 2. szám alatti Takarékbankba. A férfi azonnal akcióba lépett, egy fegyvernek látszó tárggyal megfenyegette a bank három alkalmazottját, majd arra kényszerítette őket, hogy a fiókban található pénzeket átadják neki.

Még nem tudni, mekkora összeget zsákmányolt, ezt a bank vezetősége jelenleg is vizsgálja. A férfi ezt követően a három alkalmazottat egy hátsó helyiségbe terelte, és rájuk csukta az ajtót. Az egyik alkalmazottnak azonban még sikerült megnyomnia a riasztót, így a bank távfelügyeletét ellátó cég munkatársai megtalálták, és kiszabadították őket. A szalmakalapos férfi azonban addigra már eltűnt.

A rendőrök jó háromnegyed órával a rablást követően értesültek az esetről, így, miután kiértek a helyszínre, hiába kutatták át a környéket, az elkövetőt már nem találták. A rabló keresése azonban nem fejeződött be. Jelenleg a térfigyelő kamerák képeinek vizsgálata, és a szemtanúk felkutatása zajlik. Amit most még biztosan tudni, a rablás nem járt személyi sérüléssel, a helyszínre kiérkező mentők csak a sokkhatás miatt kezelték az alkalmazottakat.

Comments are closed.