Megszépül a rákospalotai kispiac környéke

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

 

Fotó: XVMÉDIA, Vargosz

Az idei év egyik fontos fejlesztése a Dessewffy utca – Wesselényi utca – Rákos út csomópontjában található köztér revitalizációja.

A projekt a Fővárosi Önkormányzat által kiírt TÉR_KÖZ 2016. pályázat keretében elnyert bruttó 100 millió forintos támogatás segítségével valósulhat meg. Ez a beruházás már elkezdődött, és ebben az évben be is fejeződik – nyilatkozta az XV Médiának Benedekné Bagyinszki Márta főosztályvezető.

A köztér minőségi megújítása során új, változatos burkolatokkal, zöldfelületekkel teszik modernebbé, szebbé, a gyalogosok számára komfortosabbá a vásárlást, várakozást.

Elbontják a meglévő pavilonokat, helyükre korszerű, egységes megjelenésű, új pavilonokat telepítenek.

A közterület átalakítása a járdafelület kiszélesítésével, a szükséges parkolóhelyek biztosításával is együtt jár. Mivel a felújítandó terület egészen a Wesselényi utcai kispiacig nyúlik, további cél a meglévő őstermelői rendszer bővítése, a jelenlegi árusítóhelyek bontása, új őstermelői standok elhelyezése a területen.

A főosztályvezető azt is hozzátette, hogy mivel az itt található fák már nagyon elöregedtek, sok esetben balesetveszélyesek, helyükre új fákat  ültetnek a beruházás során.

JÁg

Comments are closed.