„Kemény” útfelújítás

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Jelentős közterületi fejlesztést valósít meg idén önkormányzatunk a Kemény István utca egy jelentős szakaszának teljes felújításával.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

Még 2020-ban döntött a képviselő-testület a Kemény István utca Árokhát -Székely Elek út közötti szakaszának a felújításáról. A tervek, hozzájárulások elkészültek, rendelkezésre állnak. Az útszakasz felújításának részeként megoldódik a csapadékvíz-elvezetés és megújul a zöldsáv is. Erre a projektre több mint 222 millió forintot fordít az önkormányzat.

„Az önkormányzat költségvetésében a forrás rendelkezésre áll, de támogatási kérelmet nyújtottunk be a „2021. évi önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása” címen kiírt pályázatra, ahol pozitív elbírálás esetén 60 millió forint egyösszegű támogatás nyerhető el az út felújításához” – nyilatkozta Benedekné Bagyinszki Márta főosztályvezető az XV Médiának.

Ugyancsak megvalósul a Kemény István utca csapadékvíz elvezetésének kiépítése a Töltés utca és Árokhát út közötti szakaszon. Az utcai csapadékvíz-elvezetés megoldatlan, rengeteg a panasz amiatt, hogy nagyobb esőzések idején nagy területeken megáll a víz, ezzel szinte járhatatlanná téve az utat, behajtókat. A megoldást a Szilas-patak közelsége, mint csapadékvíz befogadására alkalmas természetes elvezető jelenthet. A műszaki egyeztetés folyamatban van a patakot kezelő Fővárosi Csatornázási Művekkel – tudtuk meg.

Az önkormányzat emellett terveket készít több útszakaszra, ezáltal összesen 1,5 kilométernyi út felújítása válik lehetővé a következő években az alábbi helyszíneken:

  • Őrjárat utca Neptun utca – Adria utca közötti szakasza
  • Bocskai utca Dobó utca – Rädda Barnen utca közötti szakasza
  • Bogáncs utca Esthajnal utca – Szlacsányi utca közötti szakasza
  • Vécsey Károly utca Cserba út és Rákosmező utca közötti szakasza
  • Kanizsai Dorottya utca Árokhát utca – Tarpai utca közötti szakasza
  • Lenvirág utca Közvágóhíd tér – Bogáncs utca közötti szakasza
  • Bercsényi utca Kozák tér – Szentmihályi út közötti szakasza

 

Comments are closed.