Átalakul a 7-es buszcsalád közlekedése

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Az M4-es metrót március 28-án, pénteken 12 órától használhatják az utasok. A metró átadása után március 29-én, szombaton jelentősen megváltozik a felszíni közösségi közlekedési hálózat Dél-Budán, a belvárosban, Zuglóban és Újpalotán, valamint Budaörsön és Törökbálinton – írja a BKK.

Változás a 7-es buszcsalád közlekedésében

Változás a 7-es buszcsalád közlekedésében

Az M4-es metró március 28., péntek 12 órától március 30. késő estig díjmentesen vehető igénybe.

Az Újpalotát is érintő 7-es és a 7A járat közlekedése átalakul. A 7-es változatlan útvonalon és kapacitással közlekedik. A kelenföldi Bornemissza tér és a belváros között a 7-est a 7A helyett az új 107-es egészíti ki. A 7-es csúcsidőszakban 6, egyéb időszakban 10 percenként indul, a 107-es csúcsidőszakban szintén 6, egyéb időszakokban 10 percenként indul, a 7-es és a 107-es a közös szakaszon csúcsidőszakban 3, egyéb időszakban 5 percenként jár. A Bosnyák tér és a belváros között a meghosszabbított 8-as és 112-es busz egészíti ki a 7-es járatot.

A 7-es és a 107-es alapjáratként közlekedik, minden megállóban megáll dél-budai végállomásuk és az Astoria között. Az Astoriától a 7-es alapjáratként folytatja útját Újpalotára (mint eddig is), a 107-es pedig gyorsjáratként.

A 7E, 107E járatok az M4-es metró elindulásával átalakulnak: Újpalota, Nyírpalota út és a belváros között a 7E, az új 107-es, és a meghosszabbított 133-as és 233-as buszok közlekednek gyorsjáratként. A 7E Újpalotáról csak a Blaha Lujza térig közlekedik. Dél-Buda és a belváros között az említett három járattal, valamint az M4-es metróval és a változatlanul járó 7-es busszal lehet utazni. A 7E busz Újpalota, Zugló, a belváros és belső budai célpontok között a 107-es, a 133-as, a 233-as és a 239-es járattal együtt biztosítja a korábbinál nagyobb gyorsjárati kapacitást, mellettük a 7-es alapjáratként megmarad.

A belváros és Dél-Buda között a továbbiakban nem járnak gyorsjáratok, hiszen a gyors utazás lehetőségét az M4-es metró kínálja. Ugyanakkor figyelembe véve a társadalmi egyeztetés során beérkezett észrevételeket, Kelenföld és a XI. kerület központja felől a Thököly út és Újpalota térségébe – és viszont – továbbra is fenntartunk gyorsjáratot: a 107-es busz a Bornemissza térről indulva az Astoriáig minden megállóban megáll, onnan Újpalota, Nyírpalota út végállomásig csak a főbb megállókban áll meg. A 7E járat csúcsidőszakban 6, egyéb időszakban 7-10 percenként közlekedik.

Kelenföldön a 7-es buszcsalád járatai a továbbiakban nem érintik Kelenföld vasútállomást és az Etele utat. Kelenföld vasútállomástól az M4-es metróval, a változatlan útvonalon közlekedő 19-es és 49-es villamossal, valamint a 103-as busszal lehet utazni. A Bártfai utca megállóban a továbbiakban csak a sűrűbben induló 103-as busz áll meg.

Comments are closed.