Folyamatos a jégmentesítés a kerületben

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A játszótéri homokozókból kiszedett homokkal szórja a Répszolg a kerületi járdákat, hogy csökkentsék a csúszásveszélyt.

– Teljes erőbedobással, a cég összes munkatársával végzi a Répszolg a kerületi fenntartású utak és járdák síkosságmentesítését – tájékoztatott Demeter János ügyvezető.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

A kemény fagyok és a január 13-án lehullott csapadék komoly kihívás elé állította a városüzemeltetésért felelős céget. Az utakról a gépekkel sikerült letakarítani a havat és a jeget, azonban a járdák, parkok tisztításában, kapacitás hiányában, már nem volt ennyire eredményes a társaság. Mivel a jogszabályok szerint a járdákra, parki sétányokra tilos nátrium-kloridot, azaz sót használni a síkosságmentesítéshez, az alternatív szóróanyagokkal nem sikerült teljesen megtisztítani a felületeket.

– Végső megoldásként a homokszórás mellett döntöttünk. Mivel a téli felkészülésre szánt szóróanyag-mennyiség néhány nap alatt elfogyott, a játszótéri homokozókból szedtük ki a homokot, és azt használtuk fel a járdák szórásához. Ez bizonyult a leghatékonyabb megoldásnak – mondta el Demeter János.

A legfontosabb, legforgalmasabb szakaszokat megtisztította a társaság, és folyamatosan dolgoznak a többi járda letakarításán is. Arra viszont felhívták a figyelmet, hogy a kertes házas kerületrészekben az ingatlanok előtti járdát a tulajdonosnak, illetve az ott lakóknak kell síkosságmentesíteniük. A tapasztalatok szerint – sajnos – ennek a kötelezettségüknek sokan nem tettek eleget.

Comments are closed.