Lakossági tájékoztató a piacfelújításról

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Az idei év legfontosabb beruházásáról, az újpalotai piac felújításáról tartott tájékoztatót a XV. kerületi önkormányzat február 4-én a Kontyfa Középiskola, Szakiskola és Általános Iskola aulájában. Az eseményen részt vett László Tamás polgármester, Németh Tibor, a Főépítészi, Városfejlesztési és Üzemeltetési Főosztály főosztályvezetője, Jávori Péter, az osztály munkatársa, dr. Szaniszló Attila, a CSAPI 15 Kft. ügyvezető igazgatója és Hevesi Károly tervező.

–  Remélem, hogy a piac megszépülése az itt élők mindennapjait teszi jobbá, a lakosság érdekeit szolgálja – mondta bevezetőjében László Tamás. A polgármester ismertette a terveket, és elmondta a résztvevőknek, hogy a beruházás első üteme a SPAR áruház és a gyógyszertár közötti területet érinti. Új parkoló készül, rendezik a területet, valamint a jelenlegi, meglehetősen kaotikus parkolási helyzetet.

Ezt követően a polgármester lakossági kérdésekre válaszolva kifejtette: azt, hogy a Kontyfa utca 2-8. szám alatt milyen üzleteket alakítanak ki, a ház lakóinak véleményét is figyelembe véve dönti el a Palota Holding. Az üzletek nyitva tartási idejét az önkormányzat határozza meg, de természetesen itt is figyelembe veszik az ott élők kéréseit, igényeit.

Tájékoztató piacfelújításról

Tájékoztató piacfelújításról

Sokakat érdekeltek a parkolási lehetőségek, a jelenlegi problémák megoldására tett kísérletek. Ezzel kapcsolatban a tájékoztatón elhangzott, hogy a zöldbe ágyazott parkoló két irányból lesz megközelíthető, és igény szerint tovább bővítik a Szentmihályi út felé. Összességében mintegy 50 parkolóhelyet hoznak létre.

A piac megközelíthetőségéről László Tamás elmondta, hogy az Újpalota és Pestújhely felől érkezők a Shell benzinkútnál visszafordulással tudnak majd eljutni a piacra. Azzal, hogy megszűnik az átjárás, az áruszállítás nyugodtabbá, rendezettebbé válik.

Egy lakó a kistermelőkre panaszkodott, akik miatt nem lehet közlekedni a piacon. A polgármester kifejtette: ezen a területen valóban anarchia uralkodik, de mihamarabb szeretnék rendezni a helyzetet.

Comments are closed.