Új parkolók a Nyírpalota úton

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A Nyírpalota út 1–21. szám előtt, a zöldsávban elkészült az új parkoló, ami több mint hetven gépkocsinak biztosít helyet.

– Az új parkolóban 71, plusz két, mozgássérülteknek fenntartott parkolóhelyet alakítottak ki. A parkoló útjai díszburkolatot kaptak, míg a parkolótestek gyephézagos elemekből épültek ki. A Nyírpalota út 2×2 sávját elválasztó zöldsávjában levő parkolóhoz három ki- és behajtóág épült. A beruházás összköltsége 30 millió forint volt – tudtuk meg Demeter Jánostól, a beruházást végző Répszolg ügyvezetőjétől.

A parkoló és a nagy forgalmú út közé a zaj, por és benzingőz elnyelésére turkesztáni szilből sövényt telepítettek. Ez a csodasövénynek is nevezett növény rendkívül gyorsan nő, évente 1-1,5 métert, így már akár 2 év alatt 2 méteres növényfal nevelhető belőle, ami igen jó porzáró és zajcsillapító.

– Ezzel az idénre tervezett parkolóépítés és -felújítás gyakorlatilag befejeződött, hiszen a Neptun utcában létesült 10, a Sárfű utcában 21 új parkolóállás, a Páskomliget utcában pedig egy majdnem 200 állásos szakasz felújítása valósult meg. Tehát nagy léptekkel haladunk a parkolókapacitások növelésének irányába – tette hozzá Demeter ­János.

Comments are closed.