284 beruházást függeszt fel az állam

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Nyilvánosságra hozta Lázár János építési és beruházási miniszter a leállított beruházások listáját a DK-s Vadai Ágnes országgyűlési képviselő kérdésére adott válaszában. Összesen tíz oldalnyi már biztosnak tűnt projekt lett elnapolva a gazdasági nehézségek miatt. Főleg a közlekedési infrastruktúra, a sport- és egészségügyi létesítmények, illetve a vidéki iskolafelújítások látják kárát. Az összesen 284 tétel még bővülhet, Lázár elmondása szerint nagyjából 2100 milliárd forint értékű beruházást függesztenek fel.

Kerületünkhöz nagyon közeli projekt is van az érintettek között: a szomszédos Zugló is bukja a a BVSC sportcélú létesítmény fejlesztési programot, ami érthetőbb nyelven annyit tesz, hogy mégsem épül új stadion a Szőnyi úton.   A kormány még idén márciusban jelentette be, hogy 22 milliárd forintért épít új labdarúgó stadiont egy többfunkciós versenycsarnokkal együtt, világító lámpatoronnyal és kétszintes acélszerkezetű lelátóval.

A harmadosztályú, de korábban NB I-es bajnoki címet is nyert BVSC focistadionja nagyjából kétezer ember fogadására lett volna alkalmas, bár ez tulajdonképpen visszalépés lett volna a jelenlegi helyzethez képest, hiszen a jelenleg álló létesítményben elvileg több, mint tízezren is elférnének.

A teljes listát a leállított állami beruházásokról ide kattintva érheti el.

Comments are closed.