Vezetőképzés fiataloknak

Két év szünet után ismét Ifjúsági Vezetőképző Tábornak adott helyet a XV. kerület Bernecebarátiban található tábora. A Gyermek és Ifjúsági Önkormányzatot és az iskolai diákönkormányzatokat érintő tábor volt az első program a börzsönyi helyszínen.

„Két turnusra kaptunk lehetőséget az önkormányzattól, az egyik a mostani, júniusi, a másik pedig majd augusztusban lesz. Ezekre a turnusokra minden iskola jelentkezhetett, és örömmel tapasztaltuk, hogy nagy volt az érdeklődés, mert mindkét turnusunk teltházas” – mondta Kormos Adrienn, a tábor egyik szervezője.

Balogh Fruzsina, a tábor másik főszervezője hozzátette, céljuk volt, hogy olyan programokat állítsanak össze a táborozóknak, melyből maguk is tanulhatnak. Ennek érdekében számos vendéget hívtak a táborba, olyan régebbi ifivezetőket, akik azóta már a felnőtt életben próbálnak érvényesülni. Például a kerekesszékben ülve ismertséget, elismertséget szerző színész, influenszer Nagy Zsoltot, illetve a Csokonai Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, Beke Károlyt, aki a kommunikáció fontosságáról és az érvényesülés lépcsőfokairól tartott interaktív ismertetőt a táborlakóknak.

„Manapság a kultúra a legfontosabb üzenetközvetítő csatorna, egy koncerttel, egy színházi előadással vagy egy kiállítással több embert lehet elérni, mint bármilyen reklámmal. De nekünk is van tanulnivalónk, például az, hogy a fiatalokat milyen módon, milyen eszközökkel tudjuk elérni. Ez most az egyik legfontosabb feladatunk. Nem titkoltan a közeli jövőben olyan programokkal is készülünk, melyek célközönsége a fiatalság lesz. Ebben lesz filmpályázat kiírása, de tervezünk digitális szobát is a Kikötőben” – mondta Beke Károly.

A Csokonai Nonprofit Kft. ügyvezetője kommunikációs tanácsot is adott:

„Minél egyszerűbben, minél gyorsabban és minél közvetlenebbül juttassátok el közlendőtöket az érintettekhez. A felgyorsult világ is ezt kívánja tőletek. Naponta újabb és újabb platformok jelennek meg, az üzenetek pedig egyre gyorsulnak és egyre rövidülnek. És ez a folyamat nem fog lassulni a jövőben sem.”

Korneli Dorina Lilla, az egyik tizenéves táborozó az elmondottakra reflektálva elmondta, hogy ő már csak elvétve használja a Facebook-ot, sokkal jobban érdekli, mi jelenik meg az Instagramon vagy a TikTok-on.

„Hogy mit tanulunk a táborban? Elsősorban azt, hogy miként tudunk majd érvényesülni a világban. Ehhez kapunk hasznos tanácsokat, amely minden korosztálynak segítséget jelent, mert mindnyájan foglalkozunk már a gondolattal, hogy mi lesz majd belőlünk, ha befejezzük a tanulmányainkat. A ránk váró nehézségekre pedig jó időben felkészülni” mondta: Lisovszki Flóra, a kerületi GYIÖK jegyzője, a bernecebaráti tábor egyik ifivezetője.

Comments are closed.