Végre csökken a teherforgalom a Szántóföld útnál

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Forgalomtechnikai változások hatályba lépéséről tartott sajtótájékoztatót március 2-án Lukács Gergely, az 1. számú választókörzet önkormányzati képviselője a Szántóföld úton.

„Jó hírről tudok beszámolni, mert az itt lakók tapasztalatára támaszkodva elmondható, csökkent a teherautóforgalom a környéken. Köszönhetően annak a forgalomtechnikai intézkedésnek, amely január elején lépett életbe, a türelmi ideje pedig most járt le”

– mondta a Mindenki a Tizenötödikért képviselője.

A Szántóföld úton a Mélyfúró utcától egészen a Kosd utcáig, a Közvágóhíd utcában a Szőcs Bertalan utcától egészen a Károlyi Sándor útig, illetve a Töltés utca végén is úgynevezett vonali korlátozó táblákat helyezett ki a Budapest Közút Zrt., mely megtiltja a 3,5 tonnánál nehezebb teherautók behajtását.

„Hosszú egyeztetés előzte meg ezt az intézkedést, melyet már nagyon vártak a környék lakói. A táblák kihelyezését követően időt hagytunk annak, hogy megszokják az érintett teherautók az új rendet. Úgy vettük észre, hogy a többsége alkalmazkodott is az új szabályokhoz, ám így is akadnak járművek, melyek figyelmen kívül hagyják a tiltást. Éppen ezért március első hetétől a közterület-felügyelettel közösen rendszeres ellenőrzéseket tartunk majd az érintett útszakaszon, és a rendészeink a jövőben is folyamatosan figyelni fogják a gépjármű-forgalmat ezeken a szakaszokon.”

FOTÓ: Csokonai15

Comments are closed.