Védjük meg gyermekeinket! – De kitől?

Átlagos olvasási idő: 3 perc

Egy üllői történet bizarr részletei fodrozódnak, az óraadó tanár szexuális kapcsolatot létesített 13 éves diákjával. „Bement az osztályba az igazgató, és azt mondta a gyerekek előtt Laci bácsinak, hogy ‘ha aláírod a papírt, akkor megoldottuk a dolgot’. Majd másnap a tanár úr már nem ment be az iskolába, és elindult a pletyka, ami odáig vezetett, hogy kiderült, Laci bácsi lefeküdt a lányom osztálytársnőjével, aki csak 13 éves” – mondta a Blikknek név nélkül nyilatkozva egy helyi lakos, aki így szerzett tudomást az ügyről és a tanár közös megegyezéssel való azonnali elbocsátásáról. A szülők a gyereküknek írt üzenetekre lettek figyelmesek. Az üggyel már a rendőrség is foglalkozik, a gyerek időközben magántanuló lett.

Súlyos ügy, tanárnak lenni bizalmi és hatalmi helyzet, aki ezzel visszaél, annak vége van. De itt talán még ennél is súlyosabb a helyzet. A történelem-magyar szakos óraadó tanár („Laci bácsi”) ugyanis korábban egy fővárosi két tannyelvű iskolában dolgozott és fideszes politikusként egy budapesti kerület képviselő-testületének tagja volt. Részt vett a döntéshozatalban is. 2019-ben is jelöltette magát, de nem került be a képviselő-testületbe. Viszont ezután külsősként Üllőn vállalt szerepet, igaz, mostanában – minden bizonnyal a történtek ismeretében – nem járt be az ülésekre. A Facebook-oldalán már másik nevet használ, és a házát is árulja. Kiskorú veszélyeztetése miatt kell majd bíróság elé állnia – ezt bizonyára nem kerülheti el.

Egy olyan pillanatban derül ki, hogy fideszes politikusról van szó, amikor a Fidesz hazug népszavazásra kényszeríti a szavazókat, s teleaggatta Védjük meg gyermekeinket!-feliratú táblákkal az országot.

Védjük meg őket? De kitől? Csak nem annak a pártnak a pedofil hajlamú emberétől, aki képtelen volt felmérni, hogy ha valakinek, hát neki aztán végképp nem lett volna szabad a diáklányok közelébe menni. Védjük meg a gyermekeinket! – lehetett látni egy plakáton. De valaki utána írta a kézenfekvő kiegészítést: a Fidesztől…

Az ominózus plakát

Az, hogy a politika beszövi ezt a konkrét történetet, jól lehet látni az üllői Facebook-oldalakon is. Mazsolázzunk (név nélkül) a kommentek között.

„Védjük meg a gyermekeinket a Fidesztől! Gondolom Laci bácsi a nemváltó műtétről akarta lebeszélni a kislányokat.”

„Tessék mondani, látott valahol a cikkben nevet? Önnek kéne a legjobban tudni, hogy nem mond ki nevet nyilvános posztban egy nyomozati szakaszban lévő igencsak kellemetlen ügyben. Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, amig a bíróság ki nem mondja, hogy bűnös! Valószínűleg a Polgármester Asszony sem tudta, amikor kinevezte, hogy milyen ember… Mi köze van a városnak ehhez? Mit akar elérni? Nyilvános lincselést? Még az újság sem nevesítette meg az állítólagos elkövetőt!”

„Itt megint a politikára koncentrálódik a dolog, pedig egy súlyos, morális emberi kérdésről van szó, ami ősidők óta jelen van, akár jobbra, akár balra tekintünk…Hányszor és hol próbálkozhatott vajon?! Végtelenül szomorú…”

„Szerintem ennek az ügynek semmi köze a politikához”.

„Gyurcsány tehet róla”.

„Tiszta szégyen itt mindenki, ki a f*szt érdekel, hogy fideszes? Egy 13 éves kislány volt az áldozat!! És mindenki azzal van [elfoglalva], hogy fideszes.”

„Ennyit a narancsos képmutatásról.”

„Ez most öngól… Nem szabadott volna politikai ügyet csinálni belőle… Ezt az ügyet nagyobb tapintattal kellett volna kezelni a 13 éves gyermekre való tekintettel. Az áldozat egyszerre lett áldozata egy beteg elmének, majd lett áldozata a helyi politikai mocskolódásnak… Sajnos felhasználták politikai fegyverként valaki ellen ennek a kislánynak a helyzetét… Ki foglalkozott a gyermek érdekével? Hogy amíg tart a vizsgálat, addig legalább kevesen tudják ezt a dolgot? Foglalkozott ezzel valaki?”

„Elkerülhetetlen a politikai sík, a citrus megágyazott ezeknek a változatos pikáns sztoriknak a képmutató, hamis moráljával.”

„Az igazgatónak szerintem magától kellene távoznia. Fejétől bűzlik a hal.”

*
Itt jár az ügy. Január óta lehet tudni róla. Most robbant. Nem biztos, hogy könnyebb lenne a helyzet, ha a pedagógusok is megszólaltak volna a kínos ügyben. De eddig még nem szólaltak meg. (PP, Periszkóp Palotán, Rab László, 2022. március 11. – nyitókép: csaladinet.hu)

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.