Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Május 15-én napközben még csak csörgedezett, de 16 óra után néhány perccel már teljes pompájában működött az új szökőkút Újpalota Fő terén.

A XV. Kerületi Önkormányzat képviselő-testülete nagyjából egy éve döntött arról, hogy átalakítja (felújítja) Újpalota legfontosabb közparkját. Ennek részét képezte a korábbi szökőkút elbontása, és a helyére egy új, XXI. századi  létesítmény építése. A szökőkút pedig a Ganz Hydro Kft. kivitelezésében az elmúlt hónapokban el is készült.

A régi, elavult szökőkút helyére került új, 15 méter átmérőjű, látványos szökőkút nem mindennapi, változatos vízjátékával, különleges megvilágításával és járható felületével tovább emeli a megújult Fő tér hangulatát. „Igazi, különleges gyöngyszemmel gazdagodik Újpalota és a Tizenötödik kerület” – mondta Cserdiné Németh Angéla polgármester az új szökőkút átadó ünnepségén, mielőtt ünnepélyesen beindította volna a vízjátékot. A földből feltörő első vízsugarakat vastaps fogadta.

Az új szökőkút áprilistól október végéig üzemel majd. A nyári időszakban 7.00 és 22.00 között folyamatosan látható a negyedórás vízjáték, amely este 7 órától fehér fénnyel lesz megvilágítva. A rendszert egy 13 szivattyúból álló gépház irányítja. Ősszel elzárják a csapokat, és a szökőkutat egy védőlemezzel borítják majd be. Az új létesítmény rongálásbiztosan lett kialakítva, de az esetleges kísérletezőket a térfigyelő kamerák is „szemmel tartják” majd. Az új beruházás nagyjából 120 millió forintjába került az önkormányzatnak.

„Úgy hiszem, mindannyiunk nevében mondhatom: a gyönyörűen megszépült és barátságossá vált Fő tér magáért beszél. Azt kérem, becsüljük meg és vigyázzunk rá mindannyian, hogy sokáig örülhessünk neki!” – tette hozzá a polgármester.

Comments are closed.