Utcafórum Újpalotán

Az újpalotai lakosok előszeretettel fotózkodtak Gyurcsány Ferenccel, a DK elnökével, az egykori miniszterelnökkel azon az utcafórumon, melyet március 1-jén tartottak a Fő téren.

A köztéri beszélgetésen, amelyet kormányváltó utcafórumnak kereszteltek, Barkóczi Balázs, az ellenzék közös országgyűlési képviselőjelöltje arra biztatta a résztvevőket, hogy április 3-án minél többen menjenek szavazni. „Egy olyan választás következik, ahol csak egyetlen kérdésre kell tudnunk a választ: Fidesz vagy nem Fidesz? Álljunk a sarkunkra és váltsuk le az Orbán-kormányt! Legyen Magyarország mindannyiunké” – nyomatékosította Barkóczi.

A DK elnöke arra tért ki, hogy 12 év kormányzás után a lakosság nagy részének elege van a kormányból. Szerinte nem lehet megengedni, hogy – ahogy fogalmazott – egy szűk gazdag csoport mellett egyre többen elszegényednek. Az ellenzék ezért közelebb akarja hozni egymáshoz a társadalmi rétegek esélyeit. „Nem lehet egymással szembe fordítani a magyarokat, nem lehet büntető politikát alkalmazni, csak azért, mert valaki mást gondol a világról. A bűnösöknek nem bocsátunk meg, de a mi felelősségünk, hogy békét teremtsünk az országban” – hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc.

Bírálta a szerinte tisztességtelen adórendszert, fontos elvnek véli, hogy jobb anyagi lehetőségeket kell teremteni, és az ellenzéki összefogás előremutató céljairól beszélt. A lakossági találkozón az ukrán-orosz háború fajsúlyosan szóba került. Azt mondta: a kormányváltással arról is dönthetnek az emberek, hogy hova akar tartozni az ország: az Európai Unióhoz vagy egy orosz agresszorhoz.

A fórumon lehetőség volt a kötetlenebb beszélgetésekre a politikusokkal,többen érdeklődtek a szavazás menetrendjéről és a voksolás kapcsolatos helyi tudnivalókról. A kampányon részt vett Cserdiné Németh Angéla polgármester, Hajdu László országgyűlési képviselő, Tóth Veronika, Matlák Gábor alpolgármester és több helyi képviselő.

Comments are closed.