Ünnepelt a Kerület

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Nagyszabású rendezvénnyel ünnepelte Budapest 150. évfordulóját, és Rákospalota várossá nyilvánításának 100. évfordulóját szeptember 16-án a Karácsony Benő parkban a Tizenötödik kerület.

Már délelőtt 10 órától változatos programokkal nyitott a nap, ahol kicsik és nagyok egyaránt találtak elfoglaltságot, és korán megtelt a tér az ünneplő kerületiekkel. A gyerekek szaladgáltak az óriási buborékok után, beállhattak tűzoltónak vagy szereplővé válhattak az Aranyszamár Bábszínház történetében. Nagyon hamar kirajzolódott az, hogy mi tényleg egy nagy közösség vagyunk. Mosolyok, önfeledt pillanatok, ismerősök, és az együtt lenni élménye indította el szeptember 16-át. Együtt voltunk, és együtt ünnepeltünk, mert az ünnep az, ha kicsit megállhatunk, ahelyett, hogy sietve elmennénk egymás mellett. Így alakulnak közösségek.

Volt élő népzene, a Zagyva Banda kíséretében lépett fel kerületünk büszkesége, a Szilas néptáncegyüttes felnőtt és gyerekcsoportja is. Volt, aki kézműveskedett, a számos workshop alatt az érdeklődők megismerkedhettek a népi mesterségek fogásaival. Volt többek között kosárfonás, szalagszövés, és papírmerítés is.

Délután felpörögtek az események, a koncertsorozatot 15 órakor a hazai hiphop és rap meghatározó bandája, a Hősök nyitotta. A közönség legnagyobb örömére a koncert után fotózkodhattak is kedvenceikkel.

Némi átállás után követte őket az Anna and the Barbies: Pásztor Anna extravagáns személyisége elvarázsolta a tömeget. Természetesen felhangzott az ikonikus dal, Kezdjetek el élni!, de hogy ne melankolikus hangulatban legyen vége a koncertnek, nem maradhatott el a Nyuszika sem.

Zárásként az Irea Maffia lépett színpadra, és hengerelte le a Karácsony Benő parkot stúdióminőségű előadásával. A reggae különleges ritmusa, a taktusok közötti hullámzás elképesztő hangulatot teremtett. Megtudhattuk, hogy a zenekar ebben az évben lett nagykorú, sőt, legkisebb fellépőjük még 8 éves sem volt, mégis, tökéletesen beleillett a grandiózus előadásba.

A nap végére úgy éreztük, méltó módon ünnepeltük meg a dupla születésnapot, és azt, hogy mi ide tartozunk. Büszkék vagyunk arra, hogy ez a mi közösségünk. A mi utunk.

 

Fotó: Csokonai15

Comments are closed.