Újpalotai győzelem az olimpián

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Győzelemmel búcsúzott Baranyi Zsófia a Buenos Aires-i Ifjúsági Olimpiától. Az MTK (volt Dynamic) Karate Szakosztályának sportolója első magyar karatésként biztosította helyét egy ötkarikás eseményen, ezzel pedig örökre beírta magát a sportág történelmébe.

A fiatal sportolónak azonban majdnem az utolsó napig kellett várnia, hogy bemutatkozhasson végre az ifjúsági olimpián. A 11. (utolsó előtti napon) tatamira lépő sportoló az 59 kilogrammos súlycsoportban először egy, a világranglistán nyolcadik szerb versenyzővel találkozott, akitől nagy küzdelemben 2-0-s vereséget szenvedett. Ezt a követően a végső győzelemre is esélyes világranglista-második japán karatéka várt rá, akivel még szorosabb csatát vívott, ám végül 1-0-ra kikapott.

Forrás: Karate Szövetség

Forrás: Karate Szövetség

Zsófi utolsó – immár tét nélküli – mérkőzésén már ellenállhatatlan volt, amit az 5-0-ra legyőzött világranglista hatodik észt ellenfele bánt. Ez a siker tehát a csoport harmadik helyéhez volt elég, amely azt jelentette, hogy az újpalotai olimpikon számára ezzel a győzelemmel befejeződött az olimpia.

Baranyi Zsófia a hivatalos végeredmény alapján az ötödik helyen végzett. A magyar csapat szombaton érkezik majd haza Buenos Aires-ből. A küldöttséget a Magyar Olimpiai Bizottság a BOK Csarnok előtt fogadja majd.

Comments are closed.