Újpalotai erős emberek

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Simon Áron és Simon Bence jelenleg a Kovács Pál Gimnázium 11. évfolyamos diákjai. A Testvériség SE súlyemelőtermébe még 2008-ban Áron egyik osztálytársa csalta le őket. Az osztálytárs azóta már régen felhagyott az emeléssel, a két Simon fiú viszont a sportág rabjává vált. Áron jelenleg a 105 kilogrammos súlycsoportban versenyez, és eddig kilenc korosztályos bajnoki címet szerzett. Öccse, Bence néhány kilóval könnyebb, az ő súlycsoportja a 84–95 kilogramm, amelyben már 15 korosztályos országos elsőséggel büszkélkedhet. A két újpalotai fiatal már a felnőttek között is letette a névjegyét, Bence 2012-ben második, Áron pedig egy évvel korábban a harmadik volt az ob-n.

Simon Bence/Fotó: XV Média, Vargosz

Simon Bence/Fotó: XV Média, Vargosz

20140527_sulyemelo_tesok_001

Simon Áron/Fotó: XV Média, Vargosz

Ilyen eredményekkel nem csoda, hogy már a világversenyeken is szóhoz juthattak. Áron 2011-ben a lengyelországi ifi Európa-bajnokságon debütált, majd egy év múlva, a romániai Eb-n is részt vett. A legjobb eredménye egy szakításban szerzett 6. hely volt. Ezt követően azonban megsérült, így a 2013-as ausztráliai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, a tavalyi üzbegisztáni ifjúsági világbajnokságon és a lettországi ifi Eb-n már csak az öccse képviselte a Simon családot. Bence mindhárom versenyen éremközelben volt, a két negyedik helye az idei junior-világbajnokság előtt is biztatónak tűnik.
Ez utóbbit nyáron az oroszországi Kazanyban rendezik, és a versenyen Szász László szövetségi kapitány remélhetőleg mindkét Simon fiúnak bizalmat szavaz, akik együtt talán könnyebben megbirkóznának a korosztályváltással is.

Comments are closed.