Újpalota legszebb begóniája

Átlagos olvasási idő: 2 perc

A legjobb, ha a szaloncukorral kezdjük. Mi most a legnépszerűbb változat? A zselés? Vagy a kókuszos? Forrásunk kedvenc cukorkaárusunk az újpalotai vásárcsarnok bejáratánál. Meg is mutatnánk az idei felhozatalt, eléggé jól néz ki.

Az ízük valószínűleg jobb, mint az áruk

Soha senki ki nem találná, hogy melyik fajtából vittek a legtöbbet. Gyerekkorunkban persze még főzték az asszonyok a szaloncukrot, ezek a maiak jóval rafináltabban készülnek. De nem csigázzuk tovább az érdeklődést, aki idáig eljutott, úgy van vele, mint a jó regénnyel: tudni szeretné, hogy mi a megfejtés. Ezért aztán mi is eláruljuk, mi volt a sztárszalon 2021 karácsonyán. Félve írjuk le, mert nem gondoltuk volna magunk se.

A robbannós szaloncukorból vették a legtöbbet.

Ez most a legmenőbb. Szegény karamellás leszorult a dobogó második fokára. Ez a robbanós „diadal” annyira sokkolt bennünket, hogy a bronzérmesre elfelejtettünk rákérdezni.

De azért maradjunk az aranyéremnél. Ezúton közzétesszük egy új díj, az Újpalota Legszebb Begóniája (ÚLB) végeredményét. Nem szokványos verseny volt ez, előre elnézést kérünk azoktól, akik úgy gondolják, hogy az övék szebb volt. Hónapokkal ezelőtt jártunk a környékben, akkor fotóztuk le a Pálmai Cukrászda előtti térséget, ott láttuk a pompás virágokat. Aztán valahogy elfújt bennünket a szél, megfeledkeztünk a begóniákról, de amikor december közepén megint ott lebzseltünk (egy megszállott rajongónk szavaival élve: „…hogy írogassátok a marhaságokat”), feltűnt, hogy a virághagymákat valaki időközben jó helyre mentette a téli hideg elől.

Eléggé jól mutatott a cikrászda előterében

Nos, ez a valaki Herceg Krisztián volt, a Pálmai működtetője. Gratulálunk neki a friss díjhoz, a meleg 22-es tavaszon újra ránézünk a betontárolókra, keresni fogjuk bennük az elképesztő begóniákat.

Megalapíthatnánk különben a Rákospalota Legszebb Vérmeggyvirága versenyt is, ebben a Nagyboldogasszony templom és a Budai II. Stadion közé telepített meggyes vinné el a pálmát. Mutatjuk, mert a 21-es tavaszon ez volt ott a legvarázslatosabb látnivaló. Folytathatnánk a sort pestújhelyi tulipánfákkal vagy a MÁV-telep japánakácainak őrjítő virágzásával. Mert valahogy ezek a virágos képek maradtak meg a legjobban bennünk a 21-es évből.

A vérmeggy tombolása
Magnólia a MÁV-telepen
Bakaszivarvirág a Polgármesteri Hivatal parkolójában
A Salkaházi Sára templom előtt a koranyárban
Japánakác ősszel a Karácsony Benő parkban

Úgyhogy ezekkel a derűs képekkel kívánunk boldog karácsonyt minden kedves olvasónknak. Legyen ilyen szép a kerületünk a következő évben is! (PP, Periszkóp Palotán, Rab László, 2021. december 23.)

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.