Újabb segítség a kerületi családoknak

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Még szeptember 30-ig jelentkezhetnek az ingyenes égőcserére a kerületi lakosok. Erről tartott sajtótájékoztatót szeptember 21-én Gyurkó Dániel önkormányzati képviselő és Meixner István, a CYEB Magyarország ügyfélkapcsolati igazgatója.

Nagy örömmel számolhatok be, hogy a kerületben szeptember eleje óta zajlik már a hagyományos villanyégők energiatakarékos LED izzókra való ingyenes cseréje – mondta Gyurkó Dániel. – Januárban kerestem fel a szentendrei céget, melynek már nagy tapasztalata volt a csereprogram lebonyolításában. Ezt követően Pálmai Attila képviselőtársammal egy előterjesztést készítettünk, melyet a testület is támogatott. Így indult el ez a program, melyre nagyon büszke vagyok, hisz ezzel ebben a nehéz energetikai helyzetben egy újabb segítséget tudunk nyújtani a lakosságnak.

Meixner István elmondta, hogy a CYEB Magyarország hazánk egyik legnagyobb energiakereskedelmi cége, melyet a versenytársaival együtt egy 2020-as törvény energiahatékonysági intézkedésre kötelezett.

Akkor találtuk ki, majd kilenc hónap alatt ki is dolgoztuk a LED-cserés lakossági programunkat, melyet ma már több mint hatszáz településen igénybe vettek, és amely a jövőben is sok háztartásnak fog majd segítséget nyújtani.

De hogyan is működik az ingyenes LED-csere? Bárki, aki a kerületben lakik és névre szóló villanyszámlával rendelkezik, regisztrálhat a ledcsere.hu oldalon. Ahol egy rövid kérdőívet is ki kell töltenie, melyben elsősorban az energiafogyasztására utaló kérdések szerepelnek. Erre azért van szükség, hogy az algoritmus ki tudja számolni, hány LED-es égőre van szüksége az igénylőnek. Erről a jelentkező egy válasz emailt kap, majd pedig egy másik emailben jelzik neki, hogy az igényelt LED-es izzókat melyik átvevő ponton tudja majd névre szólóan átvenni.

A CYEB Magyarország LED-es izzói a legmagasabb TÜV-minősítést kapták, amit jól bizonyít, hogy az eddig kiosztott több mint kétmillió égő közül mindössze egy volt csak, amely hibásnak bizonyult.

Fotó: Csokonai15

Comments are closed.