Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Két új, igényes kutyafuttatóval bővült Újpalota. A Kőrakás parkban közel 400 négyzetméteres bekerített terület várja a négylábú kedvenceket.

Alig egy hónapja tartott utcai fórumot Cserdiné Németh Angéla polgármester, aki Makai Ferenc önkormányzati képviselővel a Kőrakás parkban az újpalotai kutyatulajdonosokkal beszélgetett.

– Ezen a fórumon azt vitattuk meg, hogy milyen kutyafuttatót szeretnének. Az új kutyás területet pedig ez alapján alakítottuk ki – mondta a polgármester az új kutyás létesítmény átadóján, alig néhány héttel az említett fórumot követően.

Április végén a kutyatulajdonosok azt kérték, hogy olyan bekerített területet kapjanak, melyben elkülönítve vannak a nagy- és kistestű kutyák. Található benne egy kisebb domb, néhány egyszerű játszóeszköz, kutyapiszok- és hulladékgyűjtő, illetve egy-két pad a gazdik számára. Nos, mindezek bekerültek a Kőrakás parki tervekbe, melyek még három napelemes kandeláberrel lettek kiegészítve, így az új kutyafuttató sötétedés után is biztonsággal használható.

– Jó látni, hogy a nehéz gazdasági helyzetben milyen szépen fejlődik ez a terület – mondta Makai Ferenc, a körzet önkormányzati képviselője. -Örömmel jelenthetem, hogy a most átadott kutyafuttató mellett megújult az Árendás parki kutyás terület is, amely új sóderburkolatot és két új játszóeszközt kapott, elkészült a kosárlabdapálya rekortánburkolata és felfestése, valamint a Kőrakás parki teniszpályát is újrafestették. Nagy köszönet mindezért az önkormányzatnak, a Polgármesteri Hivatal illetékeseinek, valamint a Palota Holding Zrt munkatársainak.

Comments are closed.