Új évad – új sorozatok

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

 

A MÁV Szimfonikus Zenekar a 2017/18-as évadban is különlegességgel örvendezteti meg közönségét, két új bérletet ajánlanak a zenekedvelőknek.

Günter Neuhold, Menahem Presser, Mihaela Martin, Michel Béroff, Marie-Pierre Langlamet, Dimitrij Jurowskij – csak néhány a neves vendégművészek közül. Lendvai György ügyvezető igazgató és Csaba Péter vezető karmester, művészeti vezető szeptember eleji sajtótájékoztatón ismertette a hangversenyévad programját, fellépőit és a zenekart érintő aktualitásokat. Az évad 10 sorozatbérlete közül kettő új, az Erdelyi Plusz- és a Lukács Plusz-bérletek.

DSC_0416 (1)

A Szőke Tibor-mesterbérlet a Müpában, az Erdélyi Miklós- és a Lukács Miklós-bérlet a Zeneakadémián, a Zongora-, a Kamarazenei- és a Varga László-bérlet az Olasz Kultúrintézetben, az Unokák és nagyszülők hangversenyei a Magyar Nemzeti Múzeumban, a Festetics-bérlet előadásai pedig a Festetics Palotában szórakoztatják a közönséget.

A karmesterek – Csaba Péter, Takács-Nagy Gábor, Kesselyák Gergely és Kobayashi Ken–Ichiro – mellett a szezonban fellépő szólisták, valamint Baráti Kristóf hegedűművész, Várdai István csellóművész és Várjon Dénes zongoraművész neve fémjelzi a zenekar munkájának minőségét és repertoárját – mondta az ügyvezető igazgató.

A zenekar legközelebb szeptember 17-én a Pesti Vigadóban lép fel, amiről a mavzenekar.hu oldalon lehet tájékozódni.

Comments are closed.