Tükörsima felüljáró

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Egy régi hiányosságát teljesíti a Budapest Közút Zrt, mely néhány hét alatt új burkolattal látja el a Szilas Pihenőhelynél az M3 felett átívelő felüljárót. A beruházásról Cserdiné Németh Angéla polgármester és Tóth Imre alpolgármester június 5-én tartott sajtótájékoztatót.

Ez egy régóta nehezen járható része volt a kerületnek – mondta az alpolgármester -, melyre már nagyon ráfért a felújítás. Olyan útszakaszról beszélünk, melynek minden négyzetmétere toldozott és foltozott volt.

Ezt erősítette meg Cserdiné Németh Angéla polgármester is, aki elmondta, a kerületi önkormányzathoz is eljutottak a lakossági panaszok, s hogy már évek óta jelezték a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közút Zrt. felé ezt a problémát, ám eddig semmi sem történt.

Most úgy néz ki, meghallották a régóta egyre hangosabb kiáltásainkat. Örömmel jelentem be, hogy május 30-án megkezdődött a felüljáró útburkolatának aszfaltozása.

A Fővárosi Önkormányzat finanszírozásában megvalósuló beruházást a Budapest Közút Zrt. végzi. A várva várt aszfaltozás 440 méter hosszon és 4520 négyzetméternyi felületen valósul meg. A munkálatok várhatóan már ezen a hétvégén, de legkésőbb június 19-ig befejeződnek. A megújult útszakaszra hamarosan a burkolati jeleket is felfestik.

A polgármester elmondta, a Szilas Pihenőhelyen levő vállalkozásokkal összefogva kezdeményezték, hogy az ide települt cégek dolgozói és vásárlói a jövőben akár tömegközlekedéssel is meg tudják majd közelíteni a területet. Amint ez ügyben érdemi előrelépés történik, azonnal tájékoztatni fogják a lakosságot.

Fotó: Csokonai15

Comments are closed.