Tovább is van… Újabb mélyponton a forint

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Csaknem 417 forintot is elkértek egy euróért a bankközi devizapiacon. Pedig nem sokkal előtte még erősödött is a hazai fizetőeszköz.

Egész nap gyengélkedett a forint. A keddi történelmi mélypont után egymás után következtek a negatív rekordok. Kora délután úgy tűnt, hogy kezd magához térni a hazai fizetőeszköz, hiszen két forintot is erősödött az euróval szemben. Ez azonban nem tartott sokáig. A portfolio.hu tudósítása szerint az amerikai piacok nyitásával elszálltak a forint reményei. Hamarosan 416 forintot és 80 fillért kértek egyetlen euróért a bankközi devizapiacon.

A dollárral sem sokkal jobb a helyzet. A forint az amerikai dollárral szemben is elérte a 410 szintet. A portfolio.hu szerint az utóbbi napokban az európai gazdasági recessziótól való félelem, illetve egy esetleges energiaválság tovább ronthatja a helyzetet. A portál szerint nagyrészt ez váltotta ki a dollár erősödését, egyre inkább reális forgatókönyv az, hogy az oroszok részben vagy teljesen elzárják a gázcsapot őszig. Vagyis Európában sokkal erősebbek a recessziós félelmek az elmúlt napokban.

Comments are closed.