Több kórházban részleges látogatási tilalmat rendeltek el az influenza miatt

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Influenzaszerű megbetegedés miatt részleges látogatási tilalmat rendeltek el több kórházban – írják az ÁNTSZ honlapján. A Honvédkórházban is részleges látogatási tilalmat vezettek be.

A Semmelweis Egyetem hétfőn, január 14-én azt közölte az MTI-vel, hogy influenzajárvány miatt látogatási tilalmat rendeltek el a Semmelweis Egyetem I. Sz. Belgyógyászati Klinikájának hematológiai és nefrológiai részlegein.
Az ÁNTSZ honlapja szerint a fővárosban a Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórházban, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben van még részleges látogatási tilalom. Ezenfelül Pest megyében a törökbálinti tüdőgyógyintézetben van még érvényben szintén részleges korlátozás.
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ telephelyein és egyes osztályain az influenzajellegű megbetegedések magas száma miatt hétfőtől, január 14-étől részleges látogatási tilalmat vezettek be – tájékoztatta az intézmény este az MTI-t.
A látogatási tilalom a Honvédkórház Róbert Károly körúti székhelyén és a Podmaniczky utcai telephelyén működő központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályt, valamint a szülészet-nőgyógyászati osztályt és Perinatális Intenzív Centrum (PIC) szervezeti egységét érinti.
A hozzátartozókat arra kérik, hogy látogatás előtt tájékozódjanak a bevezetett korlátozásokról az intézmény honlapján (www.honvedkorhaz.hu).

Comments are closed.