Teremavató a Bayern Münchennel

Munkával töltötte az idei május 1-jét és az azt követő napokat a Budapesti Legyőzhetetlen Feketék (BLF) Kosárlabdaklub vezetése és edzői gárdája. A BLF idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját, és a jubileumot háromnapos tornával tették emlékezetessé.

Teremavató/Fotó: XV Média, Vargosz

Teremavató/Fotó: XV Média, Vargosz

A május eleji tornán a házigazdák U12-es és U14-es csapatain kívül a Kiss Lenke Kosárlabdasuli, a Vasas Akadémia, a BSC Bratislava, a KK Donji Kraljevec és a Bayern München hasonló korú együttesei léptek pályára a Bogáncs utcai teremben. A programot május 2-án a BLF és a Hartyán Általános Iskola közös U14-es csapatának a horvátok elleni mérkőzése zárta.
A meccs szünetében rendhagyó ünnepségre is sor került, ugyanis a Károly Róbert Általános Iskola Bogáncs utcai tornatermét a BLF híres játékosáról, a spanyol bajnokságban szereplő Hanga Ádámról nevezzék el. A táblát Bitvai Nándor alpolgármester Hanga Ádám nagypapájával (balra) közösen leplezte le.
A kiváló játékos tagja volt a BLF aranycsapatának, amely 2005-ben országos juniorbajnokságot nyert. Abból a csapatból ma már többen NB I-es klubokban játszanak. A mai BLF-játékosok a jubileumi tornán is bizonyították, hogy szeretnének méltó örökösei lenni Hanga Ádáméknak. U12-es korosztályban a XV. kerületi egyesület második lett a Kiss Lenke Kosárlabdasuli mögött, U14-ben pedig kétszer legyőzve a nagy hírű Bayernt (akiket a volt BLF-s kosaras, Supola Bence edzett) az első helyet szerezte meg.

Comments are closed.