Telket kapott Rákospalota

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Átadták a Bocskai utca 22 szám alatti közösségi pihenő kertet. A tízmillió forintos beruházás révén a foghíjtelken egy játszó- és pihenőkert valósult meg, amely 0-99 éves korig biztosít mindenki számára kikapcsolódást.

Ebben (a 3-as számú) körzetben ez mindössze a harmadik játszótér – mondta Bodó Miklós, a körzet önkormányzati képviselője -, melyre már nagy igény mutatkozott. Nagyon örülünk, hogy ilyen gyorsan megvalósult, annak pedig még inkább örülünk, hogy ilyen szép lett.

A Bocskai utca 22. szám alatt egykoron több lakóingatlan volt. Czunya György is ide született, és elmondása szerint a hatvanas években még hat lakásban éltek emberek ezen a területen.

Az élet úgy hozta, hogy a családommal elkerültem innen, majd felnőttként visszaköltöztem Rákospalotára – mesélte az augusztus 23-i megnyitó ünnepségen. – Sokat jártam errefelé, és mindig szomorúan tapasztaltam az itteni állapotokat.

A telek sokáig üresen állt. Az ingatlanok már korábban leégtek. Az önkormányzat többször is szerette volna értékesíteni a területet, ám a beruházóknak nem volt ínyére a foghíjtelek, amely beépíthetőség szempontjából nem tűnt kifizetődőnek a számukra. A sokadik sikertelen kísérlet után jött az ötlet, mi lenne, ha másképp hasznosítanák a területet.

Az augusztus 23-án átadott közösségi kertben minden megtalálható, ami egy ilyen kertbe való: homokozó, pingpongasztal, óriás sakk, kis sakkasztal, pihenőpadok, felnőtt játszóeszközök, napozópadok, rúgós hintalovak gyerekeknek, árnyékolók, piknikpadok, párakapu és rengeteg növény. A telket pedig még inkább feldobja a Neopaint csoport által készített 25 méter hosszú és 4 méter magas falfestmény, amely a kertszomszéd tűzfalat díszíti. Apropó, falfestés, a kivitelezők arra is figyeltek, hogy legyen a gyerekeknek is egy rajzfaluk.

Célunk a parkkal, hogy a közelben élők számára egy igazi közösségi teret alakítsunk ki, melyet szívesen látogatnak – mondta Cserdiné Németh Angéla polgármester, miután az első üzenetet, „I Love XV” saját kezűleg felírta a rajzfalra.

A Bocskai utca 22. szám alatti telek példaértékű lehet Budapest többi kerülete számára is, miként lehet a még beépítetlen területeket környezet- és közösségvédő módon hasznosítani.

Fotó: Gordon Eszter/Csokonai15

Comments are closed.